Sport

Karim Benzema a rămas fără o sumă uriașă, din cauza dosarului „sextape”

Instanța i-a ridicat nu mai puțin de 230.000 de euro dintr-un cont lui Karim Benzema (34 de ani), în cazul de şantaj a cărei victimă a fost Mathieu Valbuena (37 de ani).
27.01.2022 | 16:56
Karim Benzema a ramas fara o suma uriasa din cauza dosarului sextape
ADVERTISEMENT

La 24 noiembrie 2021, Karim Benzema a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, dar şi la plata unei amenzi de 75.000 de euro, pentru complicitate la tentativă de şantaj împotriva lui Mathieu Valbuena, fostul său coleg de la naționala Franței.

Totodată, în urma acțiunii civile, cei cinci inculpați au fost obligaţi la plata în solidar a sumei de 150.000 de euro către Mathieu Valbuena, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral.

ADVERTISEMENT

În plus, Benzema a fost obligat să plătească 80.000 de euro pentru cheltuielile de judecată în civil.

Karim Benzema a rămas fără 230.000 de euro, din cauza dosarului „sextape”

Potrivit AFP, Benzema nu a achitat cei 230.000 de euro solicitaţi de Mathieu Valbuena, în cadrul acţiunii civile. Astfel că apărarea victimei a pus sechestru pe această sumă, prin intermediul executorului judecătoresc, dintr-un cont bancar al lui Benzema, la data de 21 ianuarie.

ADVERTISEMENT

„Sunt consecinţe logice ale deciziei de plată imediată. Am cerut o plată pe cale amiabilă, care nu s-a întâmplat niciodată, aşa că am trecut la pasul următor”, a declarat, pentru AFP, Paul-Albert Iweins, avocatul lui Mathieu Valbuena.

După condamnarea clientului său, Sylvain Cormier, unul dintre avocaţii lui Benzema, s-a declarat uimit de o „sentinţă foarte severă, nedreaptă şi fără probe”.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Camerei a VII-a a instanţei penale de la Versailles a notat, în hotărârea sa, faptul că Benzema „s-a implicat personal, cu preţul subterfugiilor şi minciunilor, pentru a-şi convinge coechipierul să se supună şantajului”.

Karim Benzema, criticat pentru că i-a luat apărarea lui Leo Messi

Recent, Karim Benzema i-a luat apărarea lui Leo Messi. Acesta a declarat faptul că, cei care îl critică pe fotbalistul argentinian pentru prestațiile sale de la PSG, nu înțeleg fotbalul.

ADVERTISEMENT

Jerome Rothen, fostul jucător de la PSG, s-a arătat deranjat de declarația lui Benzema.

„Dacă a spus asta înseamnă că nu a văzut meciurile celor de la PSG, nu este posibil. Dacă le-ar fi văzut, ar fi fost măcar puțin critic. Efectiv, acest Messi care a venit la PSG nu este Messi pe care îl cunoaștem. Din acest motiv, criticile sunt constructive, nu sunt întotdeauna negative.

Nu poți spune că cine crede că Messi nu este în cel mai bun moment al său nu știe nimic despre fotbal.

Să fii acuzat de Benzema că nu știi nimic despre fotbal în momentul în care ai 16-17 ani de carieră la nivel înalt, când joci fotbal de la 5 ani, când, încă de la finalul carierei, ești analist datorită pasiunii pentru fotbal… Îmi pare rău, Karim, dar întreci măsura”, a declarat Rothen, potrivit Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT