Fotbal international

Karim Benzema a intrat în istoria lui Real Madrid! Este primul jucător care a reușit acest lucru

22.04.2019 | 14:26
Karim Benzema a intrat în istoria lui Real Madrid, veche de 117 ani

Atacantul francez Karim Benzema a intrat în istoria lui Real Madrid. Duminică seară Benzema a fost din nou omul providențial pentru galactici și se poate spune fără a exagera cu nimic faptul că a bătut de unul singur pe Athletic Bilbao cu scorul de 3-0, francezul marcând toate golurile. Nu degeaba Zinedine Zidane declara despre el că este cel mai bun atacant din lume la această oră.

Karim Benzema a stabilit un record în istoria lui Real Madrid

Jucătorul în vârstă de 31 de ani a avut un sezon absolut incredibil, în cele 50 de meciuri jucate reușind să înscrie numai puțin de 30 de goluri. Și mai sunt încă de disputat cinci etape din actualul sezon de La Liga. Modest, francezul a spus însă că nu ar fi putut niciodată ajunge la aceste cifre fără sprijinul coechiperilor săi, care i-au oferit pasele decisive.

Cu aceste trei reușite din partida cu Bilbao Karim Benzemaa intrat în istoria lui Real Madrid ca fiind primul jucător în 117 de când există los blancos ce reușește să înscrie ultimele opt goluri consecutiv ale echipei sale. A început cu golul victoriei din minutul 90 al meciului cu Huesca, a continuat cu golul marcat la Valencia, unde Real a pierdut, cu dubla din partida cu Eibar, reușita din miniderbyul de Madrid cu Leganes și acum hat-trickul cu Bilbao.

Karim Benzema e considerat de antrenorul lui la Real Madrid, Zinedine Zidane, drept cel mai bun atacant din lume
Karim Benzema e considerat de antrenorul lui la Real Madrid, Zinedine Zidane, drept cel mai bun atacant din lume

Benzema era la vânzare vara trecută

Vara trecută Karim Benzema voia să plece și președintele Florentino Perez aștepta oferte pentru a-l vinde pe bomberul francez. Cu un sezon mai înainte, pe când Florin Andone juca la Deportivo La Coruna prima lui stagiune de La Liga, românul reușea să înscrie 12 goluri, unul mai mult decât Benzema, aflat atunci la cel mai prost an de când a venit pe Santiago Bernabeu.

Acele cifre extrem de slabe pentru un atacant îl determinaseră pe Florentino Perez să dorească să scape de el și Zinedine Zidane nu o singură dată a fost acuzat de către unii dintre jucători că îl favorizează pe Benzema titularizându-l meci de meci, deși randamentul său este atât de sărac. Iată, că după plecarea golgeterului portughez Cristiano Ronaldo Karim Benzema face un sezon absolut fantastic și acum nu mai este pentru nimic în lume de vânzare.