Fotbal international

Karim Benzema, marea surpriză a lui Didier Deschamps pentru Argentina în finala Cupei Mondiale. Ce a spus selecționerul Franței

Karim Benzema (34 ani) ar putea zbura în Qatar pentru finala Campionatului Mondial și chiar să fie în lot la marele meci cu Argentina. Atacantul s-a recuperat după accidentare.
15.12.2022 | 10:00
Karim Benzema marea surpriza a lui Didier Deschamps pentru Argentina in finala Cupei Mondiale Ce a spus selectionerul Frantei
Karim Benzema a lipsit mai bine de 4 săptămâni din cauza unei accidentări. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Franța s-a calificat fără probleme în finala Campionatului Mondial, iar Didier Deschamps ar putea pregăti o mare surpriză argentinienilor: revenirea Balonul de Aur, Karim Benzema.

Karim Benzema ar putea juca pentru Franța în finala Campionatului Mondial cu Argentina

Karim Benzema a primit undă verde pentru a se alătura lotului reprezentativei „Cocoșului Galic”, după ce atacantul a tras tare să se recupereze la baza de pregătire a lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Există șanse ca Benzema să fie inclus în lot pentru meciul cu Argentina, deoarece golgheterul se află în continuare pe lista FIFA.

Chiar și în cazul în care nu va juca, vârful lui Real Madrid va primi o medalie de aur sau argint, deoarece practic face parte din lotul Franței. Astfel, Balonul de Aur al anului 2022 și-ar putea trece în palmares și Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Didier Deschamps cu privire la revenirea lui Karim Benzema

Întrebat la conferința de presă despre posibilitatea ca Benzema să evolueze în finala cu Argentina, Didier Deschamps a driblat cu măiestrie întrebarea, însă a lăsat loc de interpretare.

„Aș prefera să trecem la următoarea întrebare”, a fost reacția selecționerului Franței.

Benzema nu a luat încă decizia dacă va merge sau nu în Qatar. Acest lucru se va stabili în zilele următoarea.

ADVERTISEMENT

Problemele musculare l-au chinuit în acest sezon pe Karim Benzema, care a jucat doar 12 din cele 21 de meciuri ale lui Real Madrid.

Atacantul evaluat la 35 de milioane de euro a reușit totuși șase goluri, însă nu a mai jucat de la meciul cu Elche, pe data de 19 octombrie, adică de aproape două luni. Ultimul meci al lui Benzema pentru naționala Franței a fost în Liga Națiunilor împotriva Croației, pe data de 13 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema, program special de refacere la Real Madrid

Recuperarea lui Benzema nu este surprinzătoare, ținând cont că s-au făcut toate eforturile pentru ca jucătorul să își revină rapid după accidentare. De acest lucru s-a ocupat Antonio Pintus, specialistul Realului în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT