Fotbal international

Karim Benzema, chemat la tribunal în Franța. Este acuzat oficial de complicitate la șantaj

07.01.2021 | 15:58
Karim Benzema chemat la tribunal in Franta Este acuzat oficial de complicitate la santaj
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, va trebui să se prezinte în fața instanței în cazul de șantaj în care este implicat Mathieu Valbuena, fostul său coleg de la echipa națională a Franței.

Cazul în care cel mai important atacant al ultimilor 10 ani de pe Santiago Bernabeu este implicat datează încă din 2015, atunci când un bărbat l-a șantajat pe Mathieu Valbuena cu un clip compromițător cu soția sa.

ADVERTISEMENT

În urma scandalului izbucnit în 2015, Karim Benzema a căzut în dizgrația Federației Franceze de Fotbal, care nu a mai permis convocarea sa la echipa națională, în ciuda evoluțiilor excelente ale atacantului pentru Real Madrid.

Karim Benzema, chemat oficial la tribunal. Avocatul susține că nu este nicio problemă

Situația în care este implicat Benzema este una foarte complicată. Asta pentru că acuzele care i se aduc în Franța sunt unele grave și dificil de combătut de către avocații fotbalistului de la Real Madrid. Atacantul în vârstă de 33 de ani este acuzat de complicitate la șantaj, faptă ce se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare în Franța!

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Benzema, Sylvain Cormier, a declarat că este revoltat de faptul că va trebui să se prezinte, alături de clientul său, la tribunal în acest caz. „Decizia de a-l aduce în fața instanței este absurdă și de o nedreptate cruntă! Benzema nu are ce să își reproșeze în această situație”, a declarat avocatul pentru Efe, citat de Marca.

Anunțul convocării în instanță a atacantului care a fost parte din echipa Realului care a reușit să câștige de trei ori la rând trofeul UEFA Champions League a fost făcut joi, 7 ianuarie, de Tribunalul din Versailles. Benzema spera să fi scăpat de această problemă, însă este în continuare unul dintre persoanele acuzate în dosar.

ADVERTISEMENT

De ce este acuzat Benzema și ce părere are Valbuena: „Sunt profund dezamăgit de el”

Toate problemele atacantului francez au început în 2015, atunci când un cunoscut l-ar fi informat că deține materiale video compromițătoare cu soția lui Mathieu Valbuena, colegul său de la naționala Franței. Benzema l-a informat pe fostul fotbalist al lui Olympique Marseille despre situație și l-a sfătuit să se întâlnească cu autorii șantajului.

„Cred că este o mare neînțelegere. Inițial, voiam doar să îl anunț pe Valbuena despre ceea ce se întâmplă, deoarece și eu trecusem prin aceleași lucruri în trecut. Am vrut să îl ajut, să fie informat. El e prietenul meu, jucăm împreună pentru Franța”, le spunea în noiembrie 2015 fotbalistul Realului anchetatorilor francezi, după ce petrecuse o noapte în arestul poliției din Versailles.

ADVERTISEMENT

Dar lucrurile nu ar fi stat atât de simplu pe cât le descrie atacantul. Chiar victima acestui șantaj, Mathieu Valbuena, a povestit modul în care s-au desfășurat lucrurile. Actualul jucător al lui Olympiakos Pireu susține că Benzema ar fi fost mână în mână cu autorii șantajului și ar fi încercat să îl convingă să cedeze presiunilor acestora și să plătească suma cerută pentru a nu face publice materialele cu soția sa.

„Nu era agresiv și nu mi-a vorbit niciodată cu fermitate și în mod explicit despre bani. Dar atunci când insiști ca eu să mă întâlnesc cu cineva… Spunea că o să facă videoclipul să dispară, că trebuie să se întâmple asta, dar nu știu pe cineva care să sugereze că ar fi posibil un astfel de lucru fără plata unei sume de bani. Nu poți lua oamenii de idioți…

A zis de multe ori că sunt implicat într-o situație cu „bandiți periculoși” și a adăugat: „una peste alta, videoclipul e tare de tot. Dacă aș fi eu, cu familie și tot tacâmul… Cred că e nevoie să fii puternic. Pot să te prezint prietenului meu”, îmi tot spunea. Apoi chiar când să plece, Karim mai adăuga: „Cum să facem? Îi dau numărul tău de telefon sau ți-l dau ție pe al lui?”

Mă incita să plătesc, e evident. Îmi transmitea, în mod indirect: „Trebuie să plătești”. Sunt foarte, foarte, foarte dezamăgit și tot ce pot accepta în acest caz e că relația pe care o aveam cu Karim nu era nici măcar pe aproape să fie atât de sinceră și onestă precum încearcă el să sugereze acum”, spunea Valbuena pentru Le Monde.

Ulterior, Karim Benzema a recunoscut că și-a mințit colegul și că habar nu avea despre modul în care arată videoclipul care făcea obiectul șantajului. Atacantul de la Real Madrid a admis că l-a presat pe Valbuena să cedeze presiunilor fără să știe despre ce videoclip este vorba: „Ar fi trebuit să recunosc că nu am văzut acea înregistrare. Recunosc că am minţit cînd i-am spus invers lui Valbuena. M-am prefăcut, încercam să par că ştiu toate detaliile, dar eu povesteam lucruri pe care nu le văzusem niciodată”, spunea Benzema în 2016.

ADVERTISEMENT