Fotbal international

Karim Benzema a refuzat invitația lui Emmanuel Macron de a merge împreună la finala Franța – Argentina. Ce mesaj a transmis fotbalistul lui Real Madrid

Faptul că a jucat joi în amicalul cu Leganes și are acceptul celor de la Real Madrid pentru a se deplasa în Qatar oferă premise pentru o apariție surpriză a lui Benzema în finală.
18.12.2022 | 15:53
Karim Benzema a refuzat invitatia lui Emmanuel Macron de a merge impreuna la finala Franta  Argentina Ce mesaj a transmis fotbalistul lui Real Madrid
Karim Benzema a lămurit situația prezenței în finala Cupei Mondiale din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
18-12-2022
14:07

Benzema s-a supărat pe toată lumea

În jurul lui Karim Benzema s-a creat o întreagă tevatură înaintea finalei Cupei Mondiale, dar atacantul francez nu va veni nici măcar la stadion să asiste la finala împotriva Argentinei.

Conform Sport Bible, care citează presa franceză, jucătorul lui Real Madrid ar fi declinat invitația președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a merge împreună în Qatar pentru marea finală a Mondialului.

Benzema ar fi fost deranjat de declarațiile făcute de selecționerul Didier Deschamps în ceea ce privește o întoarcere a sa în lotul Franței pentru ultimul act și de aceea a decis să nu meargă în Qatar. Cu toate acestea, fotbalistul a transmis un mesaj de susținere pentru națională cu câteva ore înainte de meciul cu Argentina: ”E timpul… toți împreună. Hai ‘albaștrii’”.

De asemenea, Zinedine Zidane ar fi declinat oferta lui Macron de a merge împreună la finală. Tehnicianul, despre care s-a spus că ar fi urmașul lui Deschamps la naționala Franței, a luat această decizie pentru a nu pune presiune inutilă pe vestiarul ”cocoșilor galici”.

Alături de Emmanuel Macron, în aeronava prezidențială se vor mai urca soția sa Brigitte Macron și ministrul Sportului, Amelie Oudea-Castera. Şeful statului şi-a dorit ca trei campioni mondiali din 2018, accidentaţi înainte de această Cupă Mondială – Presnel Kimpembe, Paul Pogba şi N’Golo Kante – să fie în delegaţie alături de Christopher Nkunku, care a părăsit lotul cu probleme medicale.

La finală au mai fost invitați judoka Teddy Riner, fostul internațional Alain Giresse, fostul boxer Brahim Asloum, Stephanie Frappart, prima femeie care a arbitrat un meci la Cupa Mondială masculină, cântăreaţa de operă Farrah El Dibany, fosta jucătoare şi fostul jucător Laure Boulleau şi Benoît Cheyrou, soldatul forţelor speciale căruia i-au fost amputate picioarele Thibaut Foray şi deputatul Karl Olive.

17-12-2022
09:05

Karim Benzema a lămurit situația prezenței în finala Argentina - Franța de la Cupa Mondială

Karim Benzema a ratat turneul final din Qatar din cauza unei accidentări musculare. Atacantul celor de la Real Madrid s-a recuperat, fiind pe teren în amicalul „galacticilor” împotriva lui Leganes.

Astfel, s-a pus problema prezenței Balonului de Aur în finala Cupei Mondiale din Qatar. După ce Didier Deschamps a evitat să răspundă la întrebarea legată de apariția atacantului în finala cu Argentina, Karim Benzema a făcut anunțul.

Atacantul în vârstă de 34 de ani a postat un mesaj clar pe rețelele de socializare alături de un selfie. „Nu sunt interesat”, a fost incidiul postat de Karim Benzema pe rețelele publice.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Karim Benzema (@karimbenzema)

 Relația dintre Benzema și Didier Deschamps este tensionată, antrenorul formației „Cocoșului Galic” fiind deranjat de atitudinea lui Karim Benzema la decernarea Balonului de Aur. Atacantul a mulțumit tuturor, însă mai puțin selecționerului francez.

16-12-2022
08:15

Ce a spus de fapt Deschamps despre Benzema

Karim Benzema nu va juca pentru naționala Franței în finala Campionatului Mondial cu Argentina, chiar dacă s-a recuperat după accidentare.

Conform jurnalistului francez Julien Laurens, Didier Deschamps ar fi spus cu totul altceva la conferința de presă când a fost întrebat de Benzema: „Nici măcar nu vreau să îți răspund, pentru că este o întrebare stupidă”. Aceasta este de fapt declarația selecționerul Franței, care a fost tradusă și preluată în mod eronat de către toată presa internațională. 

După ce a suferit o accidentare la coapsă, chiar în Qatar, înaintea startului Cupei Mondiale, Karim Benzema a zburat la Madrid pentru a se reface. Dar face încă parte din lotul Franței, iar acum, că este apt, dacă Deschamps îl dorește în teren, pentru finală, ar putea evolua fără probleme. O va face însă?

Karim Benzema a primit undă verde de la Real Madrid pentru finala Cupei Mondiale

Real Madrid și-a reluat deja pregătirile pentru jocurile din La Liga. Iar joi a jucat un amical cu Leganes, 1-1. Meci în care pe teren s-au aflat bună parte dintre jucătorii care nu au ”grija” Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

O garnitură din care n-au lipsit David Alaba, Toni Kroos, Lucas Vázquez, Álvaro Odriozola, Mariano Díaz. Ca și Lunin, Mendy, Nacho, Vallejo și Ceballos.

Fără îndoială însă că apariția cea mai comentată a fost aceea a lui Karim Benzema. Refăcut după accidentarea la coapsă din zilele premergătoare Cupei Mondiale, acesta a fost prezent pe teren și a purtat banderola de căpitan.

ADVERTISEMENT

Fix la trei săptămâni după momentul accidentării, exact cum au estimat medicii care au supravegheat recuperarea pe care a efectuat-o la Valdebebas.

Și, potrivit presei spaniole, Real Madrid și-a dat acceptul ca jucătorul să plece către Qatar, pentru finală, în cazul în care forul francez îi solicită acest lucru.

ADVERTISEMENT

Astfel că acum decizia este la Didier Deschamps și la jucător. Primul, ați aflat deja, la conferința de presă care a precedat, a ”driblat” cu măiestrie subiectul: ”Aș prefera să trecem la următoarea întrebare”.

Balonul de Aur nu vrea în Qatar

Mingea se află însă la jucător. Iar ultimele vești venite din Spania spun că Benzema nu este dispus să meargă în Qatar. Nici măcar pentru a primi medalia care i se cuvine după acest turneu final.

ADVERTISEMENT

Iar motivul este acela că a fost deranjat de atitudinea lui Deschamps. Cel care, de pe 20 noiembrie, atunci când a părăsit cantonamentul, nu s-a interesat de situația sa. Lucru valabil și în cazul oficialilor federației.

ADVERTISEMENT