Sport

Karim Benzema, gest surprinzător după ce a calificat Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor. La ce jucător de la Chelsea s-a dus să ceară tricoul după meci

Starul lui Real Madrid, Karim Benzema, a vrut tricoul lui Reece James după victoria in extremis împotriva lui Chelsea din cadrul Ligii Campionilor, scor general 5-4.
13.04.2022 | 13:19
Karim Benzema gest surprinzator dupa ce a calificat Real Madrid in semifinalele Ligii Campionilor La ce jucator de la Chelsea sa dus sa ceara tricoul dupa meci
ADVERTISEMENT

Real Madrid s-a calificat în fața lui Chelsea în semifinalele Ligii Campionilor, după o dublă manșă cu nouă goluri. Dacă la Londra, echipa lui Carlo Ancelotti a învins cu 3-1, la Madrid, situația a fost exact invers după timpul regulamentar de 90 de minute. În prelungiri, Karim Benzema a salvat-o din nou pe Real Madrid. El a înscris în minutul 96 din pasa lui Vinicius Junior.

Karim Benzema a făcut schimb de tricou cu Reece James după meci

Goalgheter-ul lui Real Madrid, Karim Benzema, a vrut tricoul lui Reece James după fluierul final, spre surpriza multora. În vârstă de 22 ani, fundașul a fost, spun cifrele, omul meciului pentru Chelsea în manșa secundă din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

Deși s-a ales cu un cartonaș galben după doar 10 minute, Reece James a apărat eroic poarta lui Edouard Mendy. El i-a ținut în frâu pe Vinicius Junior și Karim Benzema pentru perioare mari de timp.

Mai mult, Vinicius Jr și Ferland Mendy au încercat de câteva ori să-l dribleze pe internaționalul englez în prima repriză, dar fără succes.

ADVERTISEMENT

Cum arată cifrele lui Reece James după prima repriză împotriva lui Real Madrid

În prima repriză din meciul de marți împotriva madrilenilor, Reece James a înregistrat niște cifre lăudabile pentru un fundaș:

  • 100% preluări reușite
  • 94% precizie a pasei
  • 8 dueluri disputate
  • 7 dueluri câștigate
  • 5 recuperări de minge
  • 3 pase lungi încercate
  • 3 pase lungi reușite
  • 1 intercepție
  • 1 degajare
  • 1 fault comis
ADVERTISEMENT

James a salvat în repetate rânduri echipa lui Thomas Tuchel. A respins un șut de-al lui Benzema, care s-ar fi putut transforma într-un gol, și a riscat acordarea unui penalty (și un potențial cartonaș roșu) pentru a apăra poarta lui Chelsea.

Fanii au apreciat prestația lui Reece James

Reece James a primit numeroase laude pe rețelele de socializare pentru eforturile sale împotriva „galacticilor”. Un fan a scris: „Reece James este cel mai bun fundaș dreapta din lume. L-a blocat pe Vinicus aproape tot meciul după ce a primit un galben în primele 20 de minute și nici măcar nu i-am folosit punctele sale forte în atac astăzi. Ce poate face un fundaș dreapta de rezervă!”.

ADVERTISEMENT

Un altul a scris: „Reece James a avut o prestație ‘all timers’ în seara asta. S-a anunțat ca fiind unul dintre cei mai buni fundași din lume”.

Un alt suporter a spus: „Omul meu al meciului, gândiți-vă cât de mult am fost ‘făcuți’ de Vini în prima etapă. Reece James a intrat și le-a făcut față cu ușurință, o performanță senzațională”.

James a crescut în academia lui Chelsea. În 2019, el a fost introdus în echipa de seniori, fiind unul dintre fundașii de bază de pe Stamford Bridge. Jucătorul este cotat în acest moment pe piața transferurilor la suma de 55 de milioane de euro.

 

 

 

ADVERTISEMENT