Sport

Karim Benzema, gol în faţa Barcelonei cu o zi înainte să primească “Balonul de Aur”! Starul lui Real Madrid, reușita numărul 12 în El Clasico. Video

Karim Benzema a deschis scorul în "El Clasico". Atacantul francez a marcat cu o zi înainte să primească "Balonul de Aur" pentru prestaţiile extraordinare din acest sezon.
16.10.2022 | 17:59
Karim Benzema gol in fata Barcelonei cu o zi inainte sa primeasca Balonul de Aur Starul lui Real Madrid reusita numarul 12 in El Clasico Video
Karim Benzema, după golul marcat cu Barcelona. Sursa: Twitter
ADVERTISEMENT

Primul “El Clasico” din acest sezon a avut loc pe Santiago Bernabeu, cu rivalele Real Madrid şi Barcelona fiind la egalitate de puncte în fruntea clasamentului din Primera Division, după primele 9 etape.

Karim Benzema, gol în faţa Barcelonei cu o zi înainte să primească “Balonul de Aur”!

Karim Benzema este omul care a rupt echilibrul în Clasico. Atacantul lui Real Madrid a profitat de o respingere în faţă a lui Ter Stegen şi a deschis scorul în minutul 12 al meciului cu FC Barcelona. VEZI VIDEO 

ADVERTISEMENT

Nu putea fi un moment mai bun pentru Karim Benzema pentru a ieşi în evidenţă, “El Clasico” fiind programat cu o zi înaintea ceremoniei decernării “Balonului de Aur”, unde atacantul francez este mare favorit.

Benzema, al 12-lea gol în “El Clasico”! A pus capăt secetei de două luni

Karim Benzema avea nevoie de această reuşită, în condiţiile în care a trecut printr-o perioadă complicată în ultimele luni. Francezul a ratat acţiunea naţionalei din toamnă şi mai multe meciuri ale Realului din cauza accidentărilor.

ADVERTISEMENT

Starul lui Real Madrid a ajuns la cinci goluri în acest sezon, însă reuşita din meciul cu Barcelona este prima după aproape două luni. În acest sezon de Champions League, Benzema nu a reuşit să marcheze deocamdată.

Cu acest gol, Karim Benzema a ajuns la 12 reuşite în “El Clasico”. El l-a egalat în clasamentul marcatorilor pe Carlos Santillana, cel care a evoluat la Real Madrid între 1971 şi 1988 şi are un gol mai mult decât Luis Suarez şi Hugo Sanchez.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski, inexistent în prima repriză!

În schimb, Robert Lewandowski, atacantul central al Barcelonei, a fost inexistent în prima repriză din El Clasico. Polonezul a ratat o ocazie bună pentru catalani, însă nu a avut evoluţia pe care o aşteptau fanii.

Rivalul lui Karim Benzema a glumit înainte de El Clasico, spunând că singurul scenariu prin care Benzema nu va câştiga “Balonul de Aur” ar fi dacă ceremonia va fi anulată:

ADVERTISEMENT

“Benzema îl va cuceri, dacă nu va fi anulat…”, a spus Lewandowski. În schimb, atacantul care a semnat cu Barcelona în această vară a câştigat “Gheata de Aur”, reuşind să înscrie în sezonul trecut 35 de goluri (70 de puncte) în Bundesliga.

  • 34 de ani are Karim Benzema
  • 30.000.000 de euro este cota de piață a lui Benzema
ADVERTISEMENT