Sport

Benzema, omul serii în Liga Campionilor! Și-a făcut norma de trei goluri și contra campioanei Europei! Recordurile francezului

Karim Benzema a fost omul providențial în remontada cu PSG și a recidivat la Londra, contra lui Chelsea, oferindu-i lui Real Madrid prima șansă la calificarea în careul de ași al Ligii Campionilor.
07.04.2022 | 00:04
Benzema omul serii in Liga Campionilor Sia facut norma de trei goluri si contra campioanei Europei Recordurile francezului
După ce a reușit o triplă cu PSG, Karim Benzema a repetat performanța și contra lui Chelsea!
ADVERTISEMENT

După tripla reușită în fața lui PSG, Karim Benzema ajunsese deja la 8 goluri marcate în această ediție a celei mai importante competiții la nivelul echipelor de club. Și și-a depășit deja precedentul record, din sezonul 2011-2012. Este decis însă să nu se oprească aici.

Karim Benzema, medie de un gol pe meci în acest sezon

Contra lui Chelsea, în meciul tur din sferturile Ligii Campionilor, Karim Benzema a fost din nou decisiv. Lovitură de cap, în stil personal, după o centrare perfectă a lui Vinicius Jr., în minutul 21. Apoi, trei minute mai târziu, a venit dubla.

ADVERTISEMENT

Și, pentru că Chelsea reușise să reintre în joc, grație reușitei lui Havertz, Benzema a mai punctat o dată în minutul 47. Așadar, a ajuns la 11 goluri în opt apariții în UEFA Champions League. Performanță cu care a urcat pe locul doi în ierarhia golgeterilor din actuala ediție a Ligii Campionilor. La o lungime de Robert Lewandowski.

Mai mult, este primul francez care reușește să marcheze 10 goluri într-o ediție a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

În plus, are 82 de goluri în UEFA Champions League. Și, să notăm, doar 4 jucători, Cristiano Ronaldo, Leo Messi și Robert Lewandowski au mai izbutit acest lucru.

Mai mult, dacă ne raportăm la toate meciurile jucate pentru Real Madrid în acest sezon, a ajuns la 37 de reușite în 36 de partide. Ceea ce înseamnă o medie cu puțin peste un gol pe meci.

ADVERTISEMENT

Puneți la socoteală și cele 13 pase decisive izbutite, și aveți imaginea unui jucător care, fără îndoială, reprezintă principalul argument al performanțelor madrilenilor din acest an.

Unul în care Real Madrid este mare favorită să redevină numărul unu în LaLiga. Și, pe de altă parte, de ce nu, să se impună și-n Liga Campionilor. O competiție în care madrilenii dețin recordul de trofee.

ADVERTISEMENT

Real Madrid are toate șansele să-și continue seria pozitivă

Grație inspirației pe care a arătat-o liderul său, Karim Benzema, acum Real Madrid are șanse mari să meargă în semifinalele Ligii Campionilor. Și nu este o surpriză.

Statistica ne spune că madrilenii nu au fost eliminați în sferturile de finală din ediția 2003-04. Sezon în care părăseau întrecerea în fața lui AS Monaco.

Iar de-atunci a ajuns în această rundă de nouă ori. De opt ori consecutiv din 2011 până în 2018, plus în 2021. Și a trecut în această perioadă de Tottenham, Apoel, Galatasaray, Dortmund, Atlético de Madrid, Wolfsburg, Bayern, Juventus și Liverpool.

ADVERTISEMENT