Sport

Karim Benzema răsuflă ușurat după accidentare. Starul Franței poate juca la Euro 2020

Karim Benzema a revenit după aproape 6 ani în naționala Franței, dar șansele sale să joace la Euro 2020 sunt mici.
09.06.2021 | 19:19
Karim Benzema rasufla usurat dupa accidentare Starul Frantei poate juca la Euro 2020
ADVERTISEMENT
09-06-2021
16:20

Accidentarea lui Benzema nu este gravă

Karim Benzema a tras o sperietură groaznică în meciul amical cu Bulgaria, el accidentându-se și fiin în pericol să rateze prezența la Euro 2020.

Starul naționalei Franței a fost supus imediat unor teste medicale, iar RMC Sport a dat vestea că accidentarea atacantului de la Real Madrid nu este gravă și acesta va fi prezent la turneul final.

Testele efectuate de Karim Benzema au indicat că a suferit doar o lovitură și nu a fost vorba de chestiuni mai grave precum probleme musculare sau afecțiuni la ligament. În aceste condiții, fotbalistul va putea reveni la antrenamente 2-3 zile.

Benzema a fost suspendat de la reprezentativa Franţei în decembrie 2015, ca urmare a implicării în cazul de şantaj contra lui Mathieu Valbuena.

Selecționerul Didier Deschamps a trecut peste toate problemele atacantului și a decis să-l cheme pentru turneul final din această vară.

ADVERTISEMENT

Euro 2020 ar putea deveni doar un vis pentru Karim Benzema

Aruncat în luptă încă din primul amical, victoria cu 3-0 în fața reprezentativei Țării Galilor, starul lui Real Madrid a avut parte de o revenire cu ghinion, ratând un penalty.

Deschamps a trecut peste nereușita lui Karim Benzema și l-a titularizat și în amicalul cu Bulgaria, dar de data aceasta ghinionul a fost și mai mare pentru că atacantul s-a accidentat și poate rata Euro 2020.

ADVERTISEMENT

În finalul primei reprize, la scroul de 1-0 pentru reprezentativa ”cocoșului galic”, Benzema s-a întins pe gazon și s-a ținut cu mâna deasupra genunchiului drept, iar coechipierii l-au înconjurat imediat.

Atacantul a izbucnit în lacrimi

Karin Benzema a primit îngrijiri pe gazon timp de trei minute, însă a fost nevoit să părăsească terenul. În locul său a intrat Olivier Giroud, iar selecționerul Didier Deschamps a anunțat că jucătorul are o problemă la genunchi.

ADVERTISEMENT

Starul naționalei Franței a izbucnit în lacrimi în momentul în care s-a așezat pe banca de rezerve, dându-și seama că sunt șanse mari să-și vadă ruinat visul de a juca la Euro 2020.

Chiar dacă nu a vrut să intre prea mult în amănunte, tehnicianul a spus că staff-ul medical este circumspect în acest moment, iar jucătorul urmează să fie supus mai multor investigații în ziua următoare.

ADVERTISEMENT

Benzema scos din națională de un caz de șantaj

La începutul acestui an, Parchetul de la Versailles a anunţat că atacantul Karim Benzema a fost trimis în faţa tribunalului corecţional, în cazul şantajării fostului său coechipier Mathieu Valbuena.

Benzema este acuzat de tentativă de şantaj. El este suspectat că l-a determinat pe Valbuena, fostul său coechipier din echipa Franţei, să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină. Benzema a fost acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena.

ADVERTISEMENT