Sport

Karim Benzema scrie istorie la Real Madrid. Francezul a marcat golul 300 în tricoul ”galacticilor”

Rămas marea vedetă a celor de la Real Madrid, Karim Benzema este de neoprit și scrie istorie pentru ”galactici” cu golul reușit în partida cu Valencia.
08.01.2022 | 23:50
Karim Benzema scrie istorie la Real Madrid Francezul a marcat golul 300 in tricoul galacticilor
ADVERTISEMENT

Atacantul francez a deschis scorul în partida de pe Santiago Bernabeu împotriva ”liliecilor”, înscriind fără probleme din penalty, și a închis tabela cu un șut din interiorul careului.

Fotbalistul de 34 de ani a ajuns la 17 reușite în acest sezon și este lider autoritar în clasamentul golgheterilor din La Liga.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema, în istoria lui Real Madrid

Pentru Karim Benzema primul gol marcat în partida Real Madrid – Valencia este unul istoric, fiind cel de-al 300-lea reușit pentru formația din capitala Spaniei în 584 de meciuri jucater

Fotbalistul francez este al patrulea jucător din istoria ”galacticilor” care atinge borna celor 300 de goluri, după Cristiano Ronaldo (450 de goluri în 438 de meciuri), Raul Gonzalez (323 de goluri în 741 de meciuri) și Alfredo Di Stefano (308 goluri în 396 de meciuri).

ADVERTISEMENT

Cele 301 de reușite ale lui Benzema au fost reușite astfel: 209 în La Liga, 65 în Champions League, 21 în Cupa Spaniei, 3 în Supercupa Spaniei și 3 la Cupa Mondială a cluburilor.

Francezul, gol istoric și în Champions League

În acest sezon, Karim Benzema a mai reușit o performanță remarcabilă, el fiind jucătorul care a înscris golul 1.000 reușit de Real Madrid în Champions League, la partida cu Shakhtar Donetsk din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

”Galacticii” sunt singura formație din istorie care atinge această cifră în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi, aici intrând și perioada când aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni.

Dominația europeană a celor de la Real Madrid este una totală în Champions League și asta se poate vedea și din faptul că următoarea formație în ierarhia golurilor marcate în această competiție este Bayern Munchen, cu 768 de reușite.

ADVERTISEMENT

Benzema, cifre fabuloase în 2021

2021 a fost un an de poveste pentru Karim Benzema. Chiar dacă nu a câștigat niciun trofeu cu Real Madrid, atacantul francez a avut parte de cel mai prolific an calendaristic în tricoul blanco, prin cele 38 de goluri înscrise în toate competițiile.

Benzema și-a depășit, cu trei goluri, precedenta performanță, realizată în 2019, primul an complet petrecut la Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo. Practic, despărțirea portughezului de gruparea de pe Santiago Bernabeu, în vara lui 2018, a accelerat procesul prin care francezul s-a instalat în rândul celor mai letali atacanți din primele cinci ligi europene.

Benzema a produs mai bine de jumătate din golurile Madridului în actuala stagiune din La Liga, fiind liderul marcatorilor, cu 16 reușite în 21 de meciuri, precum și al pasatorilor decisivi, cu șapte assist-uri, ceea ce confirmă influența lui majoră în jocul trupei lui Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT