Sport

Karim Benzema, prima reacție după ce a câștigat Balonul de Aur 2022: “Este visul meu de mic copil! Trofeul poporului”

Karim Benzema, discurs emoționant după ce a câștigat Balonul de Aur 2022. Francezul a vorbit și despre idolii săi, Zidane și Ronaldo. De la primul a primit trofeul.
18.10.2022 | 00:01
Karim Benzema prima reactie dupa ce a castigat Balonul de Aur 2022 Este visul meu de mic copil Trofeul poporului
Karim Benzema, alături de mama sa după ce a câștigat Balonul de Aur 2022. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Karim Benzema este marele câștigător al Balonului de Aur 2022, trofeu pe care l-a primit la Paris, chiar de la Zinedine Zidane. La 34 de ani, francezul ia pentru prima dată prestigioasa distincție.

Karim Benzema, după ce a câștigat Balonul de Aur 2022: “Este o mândrie! Era visul meu de mic copil”

“Este o mândrie. Este visul meu de mic copil. Cu această idee am crescut. Apoi a venit şi motivaţia. Am avut doi idoli în viaţă – pe Zizou şi Ronaldo.

ADVERTISEMENT

A fost o perioadă grea atunci când nu am fost la echipa naţională, dar niciodată nu am încetat să îmi fac treaba şi sunt foarte bucuros.

Mulţumesc colegilor mei de la Real Madrid şi echipa naţională, dar şi preşedintelui Perez, care este parte din familia mea. Preşedintele de la Lyon mi-a îndeplinit marele vis de a juca la Real Madrid. Este Balonul de Aur al poporului!”, a declarat Karim Benzema, potrivit Marca.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema a câștigat Balonul de Aur 2022. Va prezenta în weekend trofeul pe Bernabeu, contra Sevillei

Karim Benzema, care va împlini 35 de ani în luna noiembrie, a fost urmat în clasament de Sadio Mane și Kevin De Bruyne, care au completat podiumul. Benzema a marcat și în weekend pentru Real Madrid, contra Barcelonei.

Karim Benzema își va prezenta marele trofeu în fața fanilor lui Real Madrid la partida cu Sevilla, pe Santiago Bernabeu. Este jocul programat pe 22 octombrie, peste două etape. Până atunci, “galacticii” mai joacă pe 19 octombrie, cu Elche.

ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois, colegul lui Benzema la Real Madrid, a câștigat trofeul Yashin pentru cel mai bun portar din acest sezon. Cei doi au fost oamenii de bază pentru “galactici” în drumul spre trofeul Champions League.

Au fost premii și pentru rivalii de la FC Barcelona. Robert Lewandowski a câștigat trofeul Gerd Muller pentru cel mai bun atacant. Iar Gavi ia trofeul Kopa, dedicat celui mai bun tânăr jucător. De asemenea, Alexia Putellas a câștigat Balonul de Aur la feminin.

ADVERTISEMENT