Sport

Karim Benzema a câștigat titlul de ”Jucătorul Anului”. Carlo Ancelotti, ales cel mai bun antrenor

Superstarul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a primit trofeul pentru ”Jucătorul Anului” din partea UEFA, în timp ce Carlo Ancelotti a fost ales cel mai bun antrenor.
12.08.2022 | 17:45
Karim Benzema a castigat titlul de Jucatorul Anului Carlo Ancelotti ales cel mai bun antrenor
UEFA a anunțat lista scurtă a fotbaliștilor nominalizați la trofeul Jucătorului Anului, iar de aici nu putea lipsi superstarul lui Real Madrid, Karim Benzema. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
25-08-2022
17:18

Benzema, ales ”Jucătorul Anului” de UEFA

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost desemnat ”Jucătorul Anului” de UEFA. Francezul i-a devansat în clasament pe belgienii Thibaut Courtois (Real Madrid) și Kevin De Bruyne (Manchester City).

Cel mai bun antrenor al anului a fost ales italianul Carlo Ancelotti, care a câștigat Champions League, Supercupa Europei și La Liga cu Real Madrid. El i-a învins pe Josep Guardiola (Manchester City) și Jurgen Klopp (Liverpool).

Cea mai bună jucătoare a fost desemnată jucătoarea Barcelonei și a naționalei Spaniei, Alexia Putellas. Titlul pentru cea mai bună antrenoare i-a revenit olandezei Sarina Wiegman, selecționerul naționalei Angliei.

Fostul mare antrenor al echipei AC Milan, Arrigo Sacchi, a primit premiul președintelui, care i-a fost înmânat de șeful UEFA, Aleksandr Ceferin.

Prestațiile magnifice ale francezului le-a adus ”galacticilor” trofeul Champions League și Supercupa Europei, iar acesta a fost recompensat cu titlul cel mai bun jucător al sezonului în cea mai tare competiție europeană la nivel de cluburi.

Karim Benzema, nominalizat pentru Jucătorul Anului

Superlativele la adresa lui Karim Benzema nu se mai opresc după evoluțiile entuziasmente ale atacantului de la Real Madrid, iar UEFA l-a nominalizat pentru titlul de Jucătorul Anului în sezonul 2021/2022.

ADVERTISEMENT

Considerat mare favorit și la câștigarea Balonului de Aur, atacantul francez se va lupta pentru trofeul acordat de forul european cu belgienii Thibaut Courtois (Real Madrid), ales jucătorul finalei Champions League, și Kevin De Bruyne (Manchester City), desemnat jucătorul sezonului în Premier League.

Inițial, pe listă s-au aflat 15 fotbaliști selectați de grupul de studiu tehnic al UEFA. Cei trei finaliști au fost aleşi de un juriu format din cluburile care au participat în sezonul 2021/2022 în Champions League, Europa League şi Conference League şi un grup de jurnalişti selectaţi de European Sports Media.

ADVERTISEMENT

În așteptarea câștigătorului pentru titlul de Jucătorul Anului, s-a anunțat restul clasamentului:

  • 4. Robert Lewandowski (BayernMunchen/Barcelona & Polonia) – 54 puncte
  • 5. Luka Modric (Real Madrid & Croaţia) – 52 puncte
  • 6. Sadio Mane (Liverpool/Bayern Munchen & Senegal) – 51 puncte
  • 7. Mohamed Salah (Liverpool & Egipt) – 46 puncte
  • 8. Kylian Mbappe (PSG & Franţa) – 25 puncte
  • 9. Vinicius (Real Madrid & Brazilia) – 21 puncte
  • 10. Virgil van Dijk (Liverpool & Olanda) – 19 puncte
  • 11. Bernardo Silva (Manchester City & Portugalia) – 7 puncte
  • 12. Filip Kostic (Eintracht Frankfurt & Serbia) – 7 puncte
  • 13. Lorenzo Pellegrini (AS Roma & Italia) – 5 puncte
  • 14. Trent Alexander-Arnold (Liverpool & Anglia) – 2 puncte
  • 15. Fabinho (Liverpool & Brazilia) – 1 punct
ADVERTISEMENT

Ancelotti, mare favorit la Antrenorul Anului

Membrii juriului au acordat cinci puncte pentru primul clasat în preferinţele lor, trei puncte pentru al doilea şi un punct pentru al treilea. Antrenorii nu au putut vota jucători din echipele pe care le pregătesc.

Învingătorul va fi anunţat, alături de câştigătorii premiilor pentru Antrenorul Anului în fotbalul masculin, Jucătoarea Anului şi Antrenorul Anului în fotbalul feminin, în data de 25 august, la Istanbul, la ceremonia de tragere la sorţi a grupelor Champions League.

ADVERTISEMENT

La categoria Antrenorul Anului au fost nominalizați Carlo Ancelotti (Real Madrid), câștigător în La Liga, Champions League și Supercupa Europei, Josep Guardiola (Manchester City), campion în Premier League, și Jurgen Klopp (Liverpool), care a fost aproape de cvadruplă istorică, dar care a câștigat doar Cupa și Supercupa Angliei.

Juriul a ales inițial șase tehnicieni, iar ceilalți trei au obținut următoarele punctaje:

  • 4. Oliver Glasner (Eintracht Frankfurt) – 75 puncte
  • 5. Unai Emery (Villarreal) – 74 puncte
  • 6. Jose Mourinho (AS Roma) – 51 puncte
ADVERTISEMENT