Sport

Recordurile lui Karim Benzema! La meciul 500 în tricoul Realului, i-a depășit pe Di Stefano și Raul!

Trei goluri în 17 minute l-au transformat pe Karim Benzema nu doar în eroul meciului Real Madrid - PSG, ci i-au permis să depășească performanțele a două legende ale ”albilor”: Di Stefano și Raul.
10.03.2022 | 00:26
Recordurile lui Karim Benzema La meciul 500 in tricoul Realului ia depasit pe Di Stefano si Raul
Karim Benzema a avut o seară magică la meciul 500 sub tricoul lui Real Madrid.
ADVERTISEMENT

De vijeliosul Vinicius Jr. și căpitanul Karim Benzema se legau speranțele lui Real Madrid într-o ”remontada”. Cu atât mai mult după ce, la pauză, era 0-1, după reușita lui Kylian Mbappe. Iar Benzema a ieșit la rampă.

Benzema, trei goluri în 17 minute, pas apăsat în istoria lui Real Madrid

Karim Benzema a făcut spectacol la meciul 500 sub tricoul lui Real Madrid. O performanță în sine, pentru că este doar al doilea jucător străin, după Roberto Carlos (524), care izbutește performanța.

ADVERTISEMENT

A dat primul semn că este într-o seară bună, în prima repriză. La 0-0. Atunci când Donnarumma a salvat cu vârful degetelor o minge pe care scria gol.

S-a revanșat însă în minutul 60. A făcut un pressing agresiv și i-a luat mingea lui Donnarumma. Vinicius jr. nu s-a pripit, a pasat perfect, iar Benzema a făcut 1-1.

ADVERTISEMENT

Era deja la un singur gol de performanța lui Alfredo di Stefano. Care a marcat 308 goluri pentru Real Madrid. Și tot la o reușită de Raul (66 de goluri), al doilea marcator din istoria madrilenilor în Liga Campionilor.

I-a depășit pe amândoi. În două minute, 76 și 78. Acum, următorul pas este să-l depășească pe Raul și în ceea ce privește numărul de reușite sub tricoul madrilenilor. Acesta are 323 de reușite, iar Karim Benzema, am amintit deja, a urcat deja pe podium, cu 309.

ADVERTISEMENT

12 ani și jumătate de la prima reușită la podiumul all-time

Au trecut 12 ani și jumătate de la prima reușită a lui Karim Benzema în tricoul lui Real Madrid. Se întâmpla pe 20 septembrie 2009, într-o victorie cu 5-0 împotriva lui Xerez. Era al treilea gol pentru Madrid și venea după o pasă a lui Van Nistelrooy.

Acum, iată, bate recorduri. Pentru că, la 34 de ani și 80 de zile este cel mai vârstnic jucător care reușește un hat-trick în Liga Campionilor. În plus, este și primul fotbalist care înscrie în 18 ani calendaristici succesivi în Liga Campionilor. Căci prima reușită a venit pe 6 decembrie 2005, la debutul său în UEFA Champions League, în ultimul meci al lui Lyon din faza grupelor, contra lui Rosenborg.

ADVERTISEMENT

Și mai este ceva. Are deja 8 goluri marcate în această ediție a celei mai importante competiții la nivelul echipelor de club. Cu una mai mult decât în sezonul 2011-2012, atunci când reușea precedentul său record.

ADVERTISEMENT