Sport

Karim Benzema revine la naționala Franței după aproape 6 ani! Va merge la Euro 2020

Karim Benzema este marea surpriză pregătită de selecționerul Franței, Didier Deschamps, pentru Euro 2020, el revenind la națională după aproape 6 ani.
18.05.2021 | 23:25
Karim Benzema revine la nationala Frantei dupa aproape 6 ani Va merge la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Benzema a fost suspendat de la reprezentativa Franţei în decembrie 2015, ca urmare a implicării în cazul de şantaj contra lui Mathieu Valbuena.

Ultimul meci jucat de atacantul formației Real Madrid la selecționata ”cocoșului galic” a fost în octombrie 2015, la un amical cu Armenia.

ADVERTISEMENT

Revenire spectaculoasă pentru Karim Benzema la naționala Franței

Karim Benzema a devenit principalul jucător de atac al echipei Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo, iar prestațiile de excepție l-au făcut pe Didier Deschamps să treacă peste toate problemele, astfel că jucătorul revine în naționala Franței după aproape 6 ani.

Atacantul de 33 de ani care a strâns 81 de selecții și a marcat 27 de goluri va avea șansa ca în vară să-și treacă în plamares și primul trofeu la nivel de naționale, după ce a absentat la Mondialul din 2018, atunci când francezii au luat titlul.

ADVERTISEMENT

Benzema a jucat ultima partidă în tricoul Franței la 8 octombrie 2015, în amicalul împotriva Armeniei de la Nice. Atunci, starul lui Real Madrid a marcat două goluri și a dat o pasă decisivă în victoria cu 4-0.

Benzema scos din națională de un caz de șantaj

La începutul acestui an, Parchetul de la Versailles a anunţat că atacantul Karim Benzema a fost trimis în faţa tribunalului corecţional, în cazul şantajării fostului său coechipier Mathieu Valbuena.

ADVERTISEMENT

Benzema este acuzat de tentativă de şantaj. El este suspectat că l-a determinat pe Valbuena, fostul său coechipier din echipa Franţei, să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină. Benzema a fost acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena.

ADVERTISEMENT

Martial, marele absent

Pe lângă Benzema, Didier Deschamps a mai surprins prin faptul că i-a convocat pe fundașul Jules Kounde și pe atacantul Marcus Thuram. Marii absenți sunt Anthony Martial (Manchester United), Ferland Mendy (Real Madrid), Steven Nzonzi și Eduardo Camavinga (ambii Rennes).

Cei 26 de jucători ai Franței care vor merge la Euro 2020 sunt următorii:

  • Portari: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille);
  • Fundași: Benjamin Pavard (Bayern Munchen), Leo Dubois (Lyon), Raphael Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea), Presnel Kimpembe (PSG), Clement Lenglet (Barcelona), Lucas Hernandez (Bayern Munchen), Lucas Digne (Everton), Jules Kounde (FC Sevilla);
  • Mijlocași: N’Golo Kante (Chelsea), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern Munchen), Moussa Sissoko (Tottenham), Thomas Lemar (Atletico Madrid);
  • Atacanți: Marcus Thuram (Monchengladbach), Kingsley Coman (Bayern Munchen), Kylian Mbappe (PSG), Antoine Griezmann (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Karim Benzema (Real Madrid), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembele (Barcelona)

Franța face parte din Grupa F la turneul final, alături de reprezentativele Germaniei, Ungariei și Portugaliei. Campionii mondiali vor debuta la 15 iunie împotriva nemților, pentru ca apoi să joace cu Ungaria (19 iunie) și Portugalia (23 iunie).

ADVERTISEMENT