Sport

Karim Benzema a aflat ce condamnare poate primi în afacerea ”sextape”. Ce amendă riscă atacantul

Karim Benzema se află în cel mai bun moment al carierei, dar totul ar putea să se năruie ca un castel de nisip deoarece ar putea ajunge la închisoare.
21.10.2021 | 18:29
Karim Benzema a aflat ce condamnare poate primi in afacerea sextape Ce amenda risca atacantul
Karim Benzema se află în cel mai bun moment al carierei, dar totul ar putea să se năruie ca un castel de nisip deoarece ar putea ajunge la închisoare. Sursă foto: Onze Mondial
ADVERTISEMENT
21-10-2021
15:29

Benzema, condamnare cu suspendare

Parchetul din Versailles a solicitat 10 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro pentru Karim Benzema în cazul şantajării fostului său coechipier Mathieu Valbuena.

”Nu este oricine. Are o imagine, o reputație, valori pe care este important să le protejăm”, a explicat procurorul decizia de a cere această pedeapsă pentru atacantul formației Real Madrid, conform L’Equipe.

Autoritățile au cerut condamnare cu închisoare fermă pentru alte două persoane implicate în acest caz. Pentru prietenul lui Benzema, Karim Zenati, s-a cerut doi ani de închisoare și o amendă de 5.000 de euro, în timp ce pentru Mustapha Zouaoui, considerat ”creierul” afacerii s-a solicitate patru ani de închisoare și amendă de 15.000 de euro.

Urmează ca apărarea să-și susțină pledoariile, iar un verdic final este așteptat cel târziu vineri, 22 octombrie.

Revenit la naționala Franței după o pauză de aproape 6 ani, atacantul lui Real Madrid a câștigat Liga Națiunilor cu Franța și este văzut cu șanse mari la câștigarea Balonului de Aur.

Însă, păcatele trecutului îl ajung din urmă și acum fotbalistul trage ponoasele din cauza implicării în cazul de şantaj contra lui Mathieu Valbuena.

ADVERTISEMENT

Cum poate ajunge Karim Benzema la închisaore

La începutul acestui an, Parchetul de la Versailles a anunţat că atacantul Karim Benzema a fost trimis în faţa tribunalului corecţional, în cazul şantajării fostului său coechipier Mathieu Valbuena, și riscă o pedeapsă cu închisoare de 5 ani.

Conform RMC Sport, începând de miercuri, 20 octombrie, și timp de trei zile, cinci persoane vor fi audiate de tribunalul corecțional din Versailles, printre acestea fiind și fotbalistul de 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Avocații fotbalistului au refuzat să precizeze dacă acesta va apărea în fața instanței sau va fi reprezentat de firma pe care a angajat-o să-l apere. Benzema ar trebui să joace marți, 19 octombrie, în partida pe care Real Madrid o are în deplasare cu Shakhtar Donetsk, în grupele Champiosn League.

Atacantul tremură pentru libertatea sa

Situația în care este implicat Benzema este una foarte complicată. Asta pentru că acuzele care i se aduc în Franța sunt unele grave și dificil de combătut de către avocații fotbalistului de la Real Madrid. Atacantul este acuzat de complicitate la șantaj, faptă ce se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare. În plus, el ar putea primi și o amendă 45.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Avocatul fotbalistului, Sylvain Cormier, a declarat la începutul anului că este revoltat de faptul că va trebui să se prezinte, alături de clientul său, la tribunal în acest caz. ”Decizia de a-l aduce în fața instanței este absurdă și de o nedreptate cruntă! Benzema nu are ce să își reproșeze în această situație”, a spus avocatul.

Benzema, intermediar între șantajiști și Valbuena

Toate problemele atacantului francez au început în 2015, atunci când un cunoscut l-ar fi informat că deține materiale video compromițătoare cu soția lui Mathieu Valbuena, colegul său de la naționala Franței. Benzema l-a informat pe fostul fotbalist al lui Olympique Marseille despre situație și l-a sfătuit să se întâlnească cu autorii șantajului.

ADVERTISEMENT

”Cred că este o mare neînțelegere. Inițial, voiam doar să îl anunț pe Valbuena despre ceea ce se întâmplă, deoarece și eu trecusem prin aceleași lucruri în trecut. Am vrut să îl ajut, să fie informat. El e prietenul meu, jucăm împreună pentru Franța”, le spunea în noiembrie 2015 fotbalistul Realului anchetatorilor francezi, după ce petrecuse o noapte în arestul poliției din Versailles.

Dar lucrurile nu ar fi stat atât de simplu pe cât le descrie atacantul. Chiar victima acestui șantaj, Mathieu Valbuena, a povestit modul în care s-au desfășurat lucrurile. Actualul jucător al lui Olympiakos Pireu susține că Benzema ar fi fost mână în mână cu autorii șantajului și ar fi încercat să îl convingă să cedeze presiunilor acestora și să plătească suma cerută pentru a nu face publice materialele cu soția sa.

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse era reținut împreună cu alte trei persoane în acest caz. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină, iar Benzema a fost acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena.

ADVERTISEMENT