Sport

Karim Benzema scrie istorie pentru Real Madrid. Reacția francezului după ce a marcat golul 1.000 al ”galacticilor” în Champions League. Video

Golul prin care Karim Benzema a deschis scorul în partida Shakhtar Donetsk - Real Madrid a intrat direct în istoria Champions League.
03.11.2021 | 23:15
Karim Benzema scrie istorie pentru Real Madrid Reactia francezului dupa ce a marcat golul 1000 al galacticilor in Champions League Video
ADVERTISEMENT
03-11-2021
21:16

Benzema a explicat motivul schimbării

Karim Benzema a marcat golul 1.000 al lui Real Madrid în Champions League și a explicat motivul pentru care a fost înlocuit în minutul 79 al partidei câștigate cu Shakhtar Donetsk, scor 2-1.

”A fost un meci dificil pentru noi. Adversarii erau foarte buni, dar am suferit cu toții pentru această victorie. Din acest motiv suntem foarte fericiți. Acum trebuie să ne gândim deja la următorul meci.

A fost o lovitură, este vorba și de puțină oboseală, dar nu e nimic. Mă voi recupera bine pentru meciul de sâmbătă. Este dificil să joci la fiecare trei zile, de aceea, uneori, nu putem evolua atât de bine. Este normal să fim și fluierați, fanii își doresc mereu să jucăm bine și să câștigăm”, a declarat Benzema, conform Mundo Deportivo.

Întâlnirea din Ucraina contează pentru etapa a 4-a a fazei grupelor și poate avea implicații majore în calificarea în optimile de finală.

După ce le-a administrat un sec 5-0 în Ucraina, ”galacticii” au pornit ca din tun și returul de pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Real Madrid intră în istorie după golul lui Karim Benzema

În minutul 14, Karim Benzema a profitat de o eroare imensă în apărea formației antrenate de Roberto De Zerbi și a intrat în istoria fotbalului cu golul 1.000 în Champions League al echipei Real Madrid.

Oamenii lui Carlo Ancelotti au ieșit într-un presing nu prea convingător, dar fundașul brazilian Marlon a comis o eroare incredibilă. El a scăpat mingea de sub control în propriul careu, Vinicius a profitat și i-a pasat atacantului francez care a îndeplinit o simplă formalitate. VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

”Galacticii” sunt prima formație din istorie care ating această cifră în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi, aici intrând și perioada când aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni.

Ronaldo, cele mai multe goluri pentru ”galactici” în UCL

Dominația europeană a celor de la Real Madrid este una totală în Champions League și asta se poate vedea și din faptul că următoarea formație în ierarhia golurilor marcate în această competiție este Bayern Munchen, cu 768 de reușite.

ADVERTISEMENT

”Galacticii” au în palmares nu mai puțin de 13 trofee Champions League, cele mai multe dintre toate cluburile europene. Ultimul succes a venit în sezonul 2017-2018, când pe banca tehnică se afla francezul Zinedine Zidane.

De remarcat este faptul că madrilenii au mai fost în trei finale, pe care însă le-au pierdut: în 1962, 1964 și 1981. Cele mai multe goluri pentru Real Madrid în Champions League le-a reușit portughezul Cristiano Ronaldo, care a înscris de 105 ori în perioada 2009–2018.

ADVERTISEMENT

Fanii au umplut conturile clubului

La mijlocul lunii trecute, președintele Florentino Perez a primit o gură de oxigen, în visteria clubului intrând o sumă importantă de bani, după ce fanii și-au plătit cotizațiile pentru abonamentele din sezonul 2021-2022.

Incluzând, deopotrivă, meciurile din La Liga, dar și cele din Champions League. O injecție de capital importantă pentru orice grupare de calibru. Dar de care nu a mai beneficiat de la apariția pandemiei. Mai întâi pentru că nu s-a jucat. Iar apoi pentru că fanilor nu li s-a permis accesul pe stadioane.

Suma este extrem de importantă. Potrivit datelor contabile, veniturile din abonamente depășesc 20% din bugetul total al clubului. O valoare, așadar, enormă.

ADVERTISEMENT