Sport

Karim Benzema se apropie de podium în topul celor mai buni marcatori din istoria Ligii Campionilor. Cum arată clasamentul dominat de Cristiano Ronaldo și Leo Messi

Karim Benzema a bătut-o singur pe Chelsea în manșa tur din sferturile UEFA Champions League. Francezul a marcat un hattrick la Londra și s-a apropiat astfel de podiumul clasamentului celor mai buni marcatori din istorie.
07.04.2022 | 10:52
Karim Benzema se apropie de podium in topul celor mai buni marcatori din istoria Ligii Campionilor Cum arata clasamentul dominat de Cristiano Ronaldo si Leo Messi
Karim Benzema, pe locul 4 în topul celor mai buni marcatori din istoria UCL. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Karim Benzema a fost one-man show pe Stamford Bridge. Atacantul în vârstă de 34 de ani a înscris toate cele trei goluri ale liderului din LaLiga, care s-a impus cu scorul de 3-1 în fața lui Chelsea. Hattrick-ul l-a adus pe francez mai aproape de Robert Lewandowski, al treilea cel mai bun marcator din istoria Champions League.

Cum arată topul celor mai buni marcatori din istoria Champions League, după hattrick-ul lui Benzema din Chelsea – Real Madrid 1-3

Karim Benzema este în mod cert unul dintre cei mai în formă fotbaliști ai planetei. A dovedit-o și în meciul cu Chelsea, când a marcat de trei ori în poarta lui Mendy. Pentru căpitanul „Los Blancos”, hattrick-ul de la Londra a fost al doilea la rând reușit în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Benzema a marcat trei goluri și împotriva lui Paris Saint-Germain, pe care Real Madrid a învins-o tot cu 3-1, pe 9 martie, în returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

În urma performanței de pe Stamford Bridge, atacantul francez a ajuns la 11 reușite în cele opt meciuri pe care le-a jucat sezonul acesta în Champions League și pune presiune pe Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Starul lui Bayern Munchen are 12 goluri în cea mai tare competiție intercluburi din lume, cu unul mai mult decât Karim Benzema. Spre deosebire de francez, polonezul nu a reușit să marcheze în înfrângerea din Spania, scor 0-1, cu Villarreal.

Benzema și Lewandowski sunt rivali și în topul celor mai buni marcatori din istoria UEFA Champions League. Vârful bavarezilor ocupă a treia treaptă a podiumului, cu 85 de goluri, cu trei mai multe decât căpitanul echipei lui Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Topul golgheterilor UEFA Champions League (începând cu sezonul 1992-1993, fără tururi preliminare)

  1. 140 goluri: Cristiano Ronaldo (Manchester United)
  2. 125 goluri: Lionel Messi (Paris Saint-Germain)
  3. 85 goluri: Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
  4. 82 goluri: Karim Benzema (Real Madrid)
  5. 71 goluri: Raul Gonzalez
  6. 56 goluri: Ruud van Nistelrooy
  7. 52 goluri: Thomas Muller (Bayern Munchen)
  8. 50 goluri: Thierry Henry
  9. 48 goluri: Zlatan Ibrahimovic (AC Milan)
  10. 48 goluri: Andrei Şevcenko

„Sunt nopți magice ca cele în care am jucat împotriva lui PSG. Lucrurile merg bine, am jucat bine din minutul 1. Suntem bine, ne-am luptat până la capăt și când Real Madrid este așa de motivată, acest lucru ne face bine.

ADVERTISEMENT

Cele trei goluri sunt foarte importante. Am fost foarte mulțumit de al treilea pentru că încă mă gândeam la cel pe care l-am ratat”, a declarat Karim Benzema, după hattrick-ul din Chelsea – Real Madrid 1-3.

Topul marcatorilor din Liga Campionilor din sezonul 2021-2022

  1. 12 goluri: Lewandowski (Bayern Munchen)
  2. 11 goluri: Benzema (Real Madrid), Haller (Ajax Amsterdam)
  3. 8 goluri: Salah (FC Liverpool)
  4. 7 goluri: Nkunku (RB Leipzig)
  5. 6 goluri: Danjuma (Villarreal), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mahrez (Manchester City), Mbappe (Paris Saint-Germain), Sane (Bayern Munchen)
  6. 5 goluri: Messi (Paris Saint-Germain), Nunez (Benfica Lisabona)
  7. 4 goluri: Goncalves (Sporting Lisabona), Griezmann (Atlético Madrid), Muller (Bayern Munchen)
ADVERTISEMENT