Sport

Karim Benzema, prezentare fabuloasă la Al Ittihad. De ce a ales să joace în Arabia Saudită. Video

Karim Benzema a fost prezentat oficial la Al Ittihad într-o atmosferă incendiară, pe stadionul formației saudite fiind prezenți 60.000 de spectatori.
08.06.2023 | 23:07
Karim Benzema prezentare fabuloasa la Al Ittihad De ce a ales sa joace in Arabia Saudita Video
Karim Benzema a avut parte o prezentare fastuoasă la Al Ittihad, pe stadion fiind prezenți 60.000 de spectatori. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-06-2023
20:18

Benzema, prezentat oficial la Al Ittihad

Karim Benzema a avut parte o prezentare fastuoasă la Al Ittihad, pe stadion fiind prezenți 60.000 de spectatori.

Îmbrăcat în echipamentul noii sale formații, starul francez a ieșit de la vestiare pe un stadion luminat numai de telefoanele mobile și a salutat publicul, moment în care a început un superb foc de artificii.

Atacantul în vârstă de 35 de ani a primit simbolic din mâinile șeicului trofeul Balonul de Aur pe care l-a câștigat la finalul anului trecut și l-a prezentat fanilor aflați în delir.

”Sper să-mi ajut clubul și să câștigăm multe trofee. Mi-aș dori să las o moștenire aici. Vreau să-mi depășesc limitele. Al Ittihad este unul dintre cele mai mari cluburi din Arabia. Are mulți fani și multe trofee. Sper să ajut clubul să crească. Are un stadion incredibil și există multă pasiune în jurul clubului.

Sunt musulman și asta e o țară musulmană. Mereu am dorit să locuiesc într-o astfel de țară. Am mai fost aici și m-am simțit foarte bine. Cel mai important e că e o țară musulmană și frumoasă. Când am discutat cu cei din familia mea, toți au fost fericiți de alegerea mea.

Am auzit multe lucruri. E un campionat bun și sunt mulți jucători buni. A crescut în fiecare an. Arabia Saudită a jucat bine la Mondial. E important și că Ronaldo e aici. E un jucător mare și ajută mult campionatul”, a declarat Benzema.

08-06-2023
13:46

Peste 56.000 de bilete vândute în câteva ore pentru prezentarea lui Benzema

Campioana Arabiei Saudite, Al Ittihad, a vândut peste 56.000 de bilete pentru prezentarea lui Karim Benzema pe stadionul King Abdullah Sports City din Jeddah, în doar câteva ore după ce s-au pus în vânzare.

Conform Reuters, biletele pentru prezentarea de joi, 8 iunie, a fostului căpitan al echipei Real Madrid, care va avea loc pe arena de 62.000 de locuri, cunoscută pe plan local sub numele de ”The Shining Jewel”, au început de la doar nouă riali (2,40 dolari).

Un număr mare de suporteri purtând culorile galben-negru ale echipei l-au întâmpinat pe Benzema la sosirea sa în oraş, miercuri seară, şi se aşteaptă ca acesta să susţină o conferinţă de presă înainte de a fi prezentat fanilor.

Atacantul francez şi câştigător al Balonului de Aur a semnat un contract pe trei sezoane cu clubul din Saudi Pro League, pentru suma totală de 165 de milioane de dolari. Benzema, în vârstă de 35 de ani, a fost prima achiziţie a lui Al Ittihad după ce a câştigat titlul de campioană pentru prima dată din 2009, iar compatriotul său N’Golo Kante este aşteptat să i se alăture în curând de la Chelsea.

06-06-2023
18:26

Benzema, prima imagine la Al Ittihad

Atacantul Karim Benzema a ajuns în Arabia Saudită pentru a-și pune semnătura pe contractul formația Al Ittihad.

Francezul a fost așteptat de șeici la aeroport și s-a pozat alături de aceștia și de un tricou al campioanei Arabiei Saudite, pe care apărea numele său și numărul 2026, anul când îi va expira înțelegerea.

Benzema va primi un salariu de aproximativ 200 de milioane de euro pe sezon, plus alte bonusuri de performanță și de imagine.

06-06-2023
13:32

Benzema, emoții mari la plecarea de la Real Madrid

Karim Benzema a decis să se despartă de Real Madrid după 14 ani și să accepte oferta saudiților de la Al Ittihad și a susținut o ultimă conferință de presă la clubul spaniol.

”Doream să-mi închei cariera la Real Madrid, dar viaţa mi-a oferită o oportunitate. Nu voi voi uita însă niciodată Real Madrid. E imposibil, este cel mai bun club din istorie. Dar cred că astăzi este momentul să merg şi să încep o altă poveste.

Este greu să vorbesc cu atâtea emoţii, dar am vrut să mulţumesc clubului Real Madrid şi coechipierilor mei. Doare! A fost un drum bun în viaţa mea. Am fost norocos să-mi împlinesc visul din copilărie”, a declarat atacantul francez la conferința de presă unde au fost prezenți și coechipierii săi Thibaut Courtois, Lucas Vazquez și Luka Modric, dar și antrenorul Carlo Ancelotti.

Un videoclip omagial a fost difuzat înainte ca Florentino Perez, preşedintele istoric al Realului, să ţină un discurs. ”Karim, ai fost un exemplu de comportament şi profesionalism la clubul nostru. Ca preşedinte, trebuie să-ţi spun că, în toţi aceşti ani, nu aş şti cum să pun un ‘dar’ în privinţa conduitei tale.

Ţi-ai câştigat dreptul de a-ţi decide destinul. Un viitor care îţi aparţine doar ţie şi trebuie să-l respectăm. Astăzi nu pleacă doar încă un jucător, astăzi îşi ia rămas bun unul dintre cei mai incredibili jucători din istoria noastră”, a spus Perez.

06-06-2023
07:17

Cât câștigă Karim Benzema la Al-Ittihad

Karim Benzema s-a orientat rapid după despărțirea de Real Madrid. Atacantul francez a semnat un contract valabil până în 2025, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon cu Al-Ittihad, campioana din Arabia Saudită. 

În tricoul saudiților, Karim Benzema va câștiga un salariu anual de 100 de milioane de euro, plus bonusuri în valoare de 20 de milioane de euro, dacă Balonul de Aur va deveni ambasador al Cupei Mondiale 2030, anunță Marca. Arabia Saudită speră să fie gazda ediției de peste șapte ani a turneului final. 

Astfel, vârful francez ar putea ajunge la un salariu de 220 de milioane de euro în primii doi ani petrecuți la Al-Ittihad. O sumă covârșitor mai mare decât cea pe care Karim Benzema o încasa la Real Madrid. Balonul de Aur era recompensat cu 28 de milioane de euro pe sezon în lotul grupării „blanco”.

Suma ar putea ajunge la 320 de milioane de euro, dacă atacantul francez va rămâne până în 2026 la Al-Ittihad. De asemenea, în Arabia Saudită nu este reținut impozit, astfel, suma ar rămâne intactă. 

05-06-2023
11:06

Karim Benzema a semnat cu Al-Ittihad

Karim Benzema mai avea contract cu Real Madrid până la finalul lunii iunie, însă atacantul francez a decis să se despartă de formația de pe Santiago Bernabeu. Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că Balonul de Aur a semnat cu Al-Ittihad din Arabia Saudită. 

Jurnalistul italian, specializat în transferuri, a dezvăluit că francezul Karim Benzema a semnat deja o parte dintre documentele transferului la Al-Ittihad. Înțelegerea cu clubul saudit se va întinde până în 2025, cu o clauză de prelungire pentru încă un sezon. 

Karim Benzema va câștiga un salariu anual la Al-Ittihad de 100 de milioane de euro, jumătate din salariul pe care îl are Cristiano Ronaldo la Al-Nassr. Balonul de Aur va fi antrenat de Nuno Espirito Santo care le-a pregătit în fotbalul european pe Wolverhampton sau Tottenham.

04-06-2023
10:29

Oficial. Real Madrid se desparte de Karim Benzema

Real Madrid a anunțat oficial despărțirea de Karim Benzema, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului “blanco”, după nu mai puțin de 14 ani!

“Real Madrid și căpitanul Karim Benzema au ajuns la un acord pentru a încheia perioadă extraordinară și de neuitat ca jucător la clubul nostru. Real Madrid dorește să își exprime recunoștința și afecțiunea pentru una dintre legendele clubului”, se arată într-un comunicat al clubului madrilen.

Atacantul francez a avut șansa de a-și prelungi înțelegerea cu Real Madrid, însă i-a refuzat pe „galactici”, pentru a semna cu Al Ittihad, campioana ultimului sezon din Arabia Saudită.

Karim Benzema se desparte de Real Madrid după 14 ani

Karim Benzema se va despărți de Real Madrid după 14 ani petrecuți alături de „galactici”, în care a reușit să cucerească numeroase trofee importante, devenind un idol al tribunelor și un lider în teren.

ADVERTISEMENT

Acum, atacantul francez va alege să plece în Arabia Saudită, la campioana Al Ittihad, formație pregătită de Nuno Espirito Santo, fost antrenor, printre altele, la FC Porto, Tottenham sau Wolves.

„Benzema era așteptat să rămână la Madrid pentru încă un sezon, până în iunie 2024, însă a preferat să accepte o nouă provocare”, au notat jurnaliștii de la ESPN.

ADVERTISEMENT

„Karim Benzema pleacă de la Real Madrid, după ce a acceptat oferta din Arabia Saudită. Își va anunța decizia în această după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă”, a dezvăluit jurnalistul italian Gianluca Di Marzio.

  • 35 de ani are Karim Benzema

Un nou sezon bun făcut de Karim Benzema pentru Real Madrid

Karim Benzema are cifre extraordinare la Real Madrid, iar ultimul sezon jucat de el pentru „los blancos” a fost la fel de bun, atacantul având nu mai puțin de 30 de goluri și 6 pase decisive, într-un total de 42 de meciuri.

ADVERTISEMENT

În vara anului 2009, Real Madrid îl transfera pe Karim Benzema de la Lyon în schimbul sumei de 35.000.000 de euro, iar de atunci ascensiunea francezului a fost vizibilă.

În 647 de meciuri jucate pentru Real Madrid în toată cariera, Karim Benzema a reușit să înscrie 353 de goluri și să ofere 165 de pase decisive, devenind ulterior și căpitanul echipei.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, Karim Benzema a reușit să câștige la Real Madrid: 5 trofee Champions League, 5 Campionate Mondiale ale Cluburilor, 4 titluri în Spania, 4 Supercupe ale Europei, 3 Cupe ale Spaniei și 3 Supercupe ale Spaniei

  • 35.000.000 de euro este cota de piață a lui Karim Benzema, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT