Fotbal international

Karius nu e primul! Vezi mari gafe care au decis trofee în lume. Video

Autori: Claudia Mîţoi, Sorin Dumitrescu | 27.05.2018 | 11:24
Karius nu e primul! Şi alţi portari au greşit grav în meciuri pentru trofee

Loris Karius a gafat incredibil de două ori în finala Champions League, dar nu e primul căruia i se întâmplă aşa ceva. Nume mult mai sonore decât cel al portarului german au pe conştiinţă goluri primite ca în curtea şcolii şi care au avut drept consecinţă pierderea unor trofee majore.

Karius nu e primul. Germanul lui Liverpool a intrat într-o categorie selectă, alături de Kahn sau Seaman
Karius nu e primul. Germanul lui Liverpool a intrat într-o categorie selectă

În 1950, pe Maracana din Rio de Janeiro s-a disputat la turneul final al CM partida dintre Brazilia şi Uruguay. La acel turneu final nu s-a ajuns să se joace o finală propriu zisă, fiind vorba în ultima fază de un turneu cu patru echipe şi cea care acumula mai multe puncte devenea campioana lunmii. Meciul dintre Brazilia şi Uruguay a fost ultimul din această grupă. Gazdelor le era suficientă şi o remiză, Uruguay trebuia să facă imposibilul, să bată în faţa a 100.000 de oameni, care deja se pregăteau să sărbătoare.

Karius nu e primul. Coşmarul lui Barbosa

Brazilia a marcat prima şi fiesta s-a declanşat, dar Uruguay a egalat şi a înmormânat apoi o întreagă Brazilie, cu concursul portarului Barbosa, care a greşit ca în curtea şcolii la un şut al lui Ghiggia. Autorul erorii avea să declare înainte de a muri, în anul 2000: “În Brazilia cea mai mare pedeapsă cu închisoarea este de 30 de ani. La mine a durat 50 de ani”. Barbosa era socotit un portar foarte bun, care niciodată nu purta mănuşi.

În 1965 Inter a câştigat a doua Cupă a Campionilor Europeni după finala cu Benfica. A fost 1-0, dar golul este 15 la sută meritul atacantului Jair şi 85 al portarul lusitan Alberto Da Costa Pereira, care a scăpat mingea pe sub el în poartă.

Karius nu e primul. Seaman, gafă de cascadorii râsului

În 1995 la Paris a avut loc finala Cupei Cupelor dintre Arsenal, care era deţinătoarea trofeului şi spaniolii de la Real Zaragoza. Mai erau 20 de secunde din prelungirile partidei, deci minutul 120 şi toată lumea aştepta loviturile de departajare. Nu şi marocanul Naym de la Zaragoza. Acesta l-a văzut pe portarul David Seaman ieşit dintre buturi şi a trimis un lob de la mijlocul terenului. Seaman a dat senzaţia că va trimite uşor balonul peste bară, dar s-a dezechilibrat şi a căzut în plasă la un loc cu mingea. Gol şi trofeu, unicul, pentru Real Zaragoza.

În 2002 a avut loc la mondial asiatic finala Brazilia – Germania. Brazilia a învins cu 2-0, dar drumul spre primul gol a fost netezit de experimentatul portar Oliver Khan, care a scăpat în faţă mingea şutată pe centru de Rivaldo şi Ronaldo a profitat de cadou, înscriind. Aşa încât drama prin care trece acum Karius poate fi privită cu mai multă înţelegere, pentru că nu a fost nici primul şi nu va fi nici ultimul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!