Sporturi

Karolina Pliskova, încântată după calificarea în finala de la Miami: “Simona e o mare jucătoare, de aceea victoria e mai prețioasă”

29.03.2019 | 08:50
Karolina Pliskova incantata dupa calificarea in finala de la Miami Simona e o mare jucatoare de aceea victoria e mai pretioasa

Karolina Pliskova a fost foarte încântată după ce a reușit calificarea în finala turneului de la Miami, învingând-o pe coșmarul ei, Simona Halep, în două seturi, 7-5, 6-1. Până la acest meci palmaresul era net favorabil româncei, care conducea cu scorul de 7-2. Cehoaica o va întâlni în meciul pentru trofeu și pentru a-și adjudeca premiul de 1,3 milioane dolari pe australianca Ashleigh Barty, învingătoare în fața lui Annet Kontaveit din Estonia.

Karolina Pliskova, după calificarea în finală: “Simona e o jucătoare foarte bună”

Bucuria Pliskovei a fost cu atât mai mare cu cât Halep a reușit să o răpună în ultimul meci direct, la Ostrava, în fața compatrioților ei, o înfrângere extrem de dureroasă, din toate punctele de vedere, întrucât a avut o contribuție majoră la marea victorie româneacă în Fed Cup, competiția dominată autoritar de Cehia de ani buni.

Jucătoarea cehă a acuzat condițiile meteo chinuitoare, cauzate de ploaie, dar a menționat că acestea au fost la fel pentru ambele sportive. “Nu a fost deloc ușor pentru că am așteptat atât de mult. Condițiile meteo se pot schimba rapid aici în Miami și cred că amândouă am fost pregătite pentru această zi pentru că încă de dimineață a fost dificil. Am petrecut jumătate din zi la hotel, iar seara a fost într-adevăr lungă”.

Karolina Pliskova în finala de la Miami. Primele declarații au fost elogioase la adresa Simonei
Karolina Pliskova în finala de la Miami. Primele declarații au fost elogioase la adresa Simonei

“Încerc să îmi îmbunătățesc palmaresul cu Simona”

Pliskova are un respect deosebit pentru Simona Halep și acest lucru a reieșit din nou din declarațiile sale, cehoiaca fiind bucuroasă că a reușit să mai scurteze ecartul față de româncă:
“Încă încerc să îmi îmbunătățesc palmaresul cu Simona, care nu e grozav, însă acum am reusit sa o inving si pe hard, ceea ce până acum reușisem numai în Fed Cup. Cred ca e o mare jucătoare și de aceea toate meciurile împotriva ei sunt grele. Iar victoria este cu atât mai prețioasă”.

Karolina este supermotivată pentru a câștiga turneul, situație în care va deveni numărul 2 mondial, înaintea Simonei Halep, dar știe că partida cu bătăioasa australiancă Ashleigh Barty nu va deloc ușoară: “Cu Barty, în finală, va fi un meci în timpul zilei, primul pentru mine în acest turneu și abia aștept. Am o zi liberă mâine și asta mă ajută. Barty e o jucătoare foarte bună, e calificată în finală și va juca un tenis de calitate și abia aștept să o întâlnesc.”