Sporturi

Karolina Pliskova o laudă pe Simona Halep înaintea duelului de la Fed Cup. “Rivalitatea dintre noi este una frumoasă!”

Karolina Pliskova o lauda pe Simona Halep inaintea duelului de la Fed Cup Rivalitatea dintre noi este una frumoasa

Meciul dintre Karolina Pliskova și Simona Halep este cel mai important al întâlnirii de Fed Cup dintre Cehia și România, din primul tur al Grupei Mondiale, iar jucătoarea de pe locul 5 WTA nu a ezitat să o laude pe sportiva noastră înaintea duelului care va avea loc la Ostrava.

Deși sunt adversare în circuitul WTA, Karolina Pliskova și Simona Halep au legat o prietenie frumoas, lucru confirmat de cehoaică înaintea meciului de Fed Cup care va avea loc la finalul acestei săptămâni. Karolina Pliskova susține că Simona Halep este una dintre puținele jucătoare “care fac circuitul încântător”.

Simona Halep a fost lăudată de Karolina Pliskova înaintea duelului de la Fed Cup

Simona este una dintre jucătoarele care fac circuitul încântător. Pentru cât de bună este şi cât de mult a câştigat în cariera ei până acum, a rămas cu picioarele pe pământ. Ne înţelegem foarte bine. Chiar dacă nu am multe prietene în circuit, ea este una dintre ele. Ne antrenăm împreună adesea, vorbim de fiecare dată în vestiar, iar rivalitatea dintre noi este una frumoasă“, a declarat Karolina Pliskova la o conferință de presă.

Karolina Pliskova și Simona Halep s-au întâlnit de 8 ori până acum, iar sportiva noastră s-a impus de 6 ori. Totuși, jucătoarea din Cehia s-a câștigat ultimul meci, anul trecut, la Madrid, dar și precedenta înfruntare din Fed Cup, în 2016, la Cluj Napoca. Abia anul trecut am învins-o prima dată pe Simona în circuitul WTA, la Madrid, dar tot timpul, chiar și când pierdeam, am forțat-o cât am putut de mult. Știam că n-o să pierd toată viața în fața ei“, a spus Pliskova.

Simona Halep și Karolina Pliskova

Cum arată echipele de Fed Cup

Echipa României de Fed Cup este formată din următoarele jucătoare: Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) și Monica Niculescu (72 WTA). De partea cealaltă, din echipa Cehiei fac parte Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (numărul 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) și Marketa Vondrousova (72 WTA).