Sport

Kasper Schmeichel rememorează minutele de groază de după prăbușirea lui Eriksen: ”Eram neputincioși!”

Kasper Schmeichel este subiectul unui documentar ITV, în care dezvăluie ce a simțit acolo, în iarbă, în clipele de groază în care colegul său Christian Eriksen lupta cu moartea, la Euro 2020.
11.01.2022 | 08:31
Kasper Schmeichel rememoreaza minutele de groaza de dupa prabusirea lui Eriksen Eram neputinciosi
ADVERTISEMENT

Eriksen game. Chiar și pentru finlandezi, care, grație reușitei lui Phjanpalo (60), au izbutit primul succes din istorie la un turneu final Euro așa va rămâne în memorie partida de pe Parken din Copenhaga.

Emoția generată în minutul 41, atunci când Christian Eriksen, jucătorul lui Tottenham, s-a prăbușit pe gazon, și minutele care au urmat au fost o lecție de viață. Iar Kasper Schmeichel a decis să împărtășească, pentru Sun, ce a simțit în acele momente.

ADVERTISEMENT

Kasper Schmeichel: ”Eram neputinicioși… Aveam doar un loc în primul rând”

Portarul lui Leicester și al naționalei daneze își începe povestea. Una care urmează să fie devolată și de documentarul ITV ”Kasper Schmeichel – Keeping the Faith”, care va fi difuzat mâine.

”Așteptasem cu nerăbdare acea zi de multă vreme – și totul a devenit irelevant, foarte repede. Din felul în care Christian a căzut, puteai să vezi că ceva nu era în regulă.

ADVERTISEMENT

Eram neputincioși. Eram în aceeași barcă cu toți ceilalți, nu știam mai mult decât altcineva. Aveam doar un loc în primul rând”.

Apoi, a urmat decizia de a face un zid. Un scut care să obtureze imaginile cu colegul lor căzut. După care, alături de căpitanul echipei, Simon Kjaer, au încercat să o consoleze pe partenera lui Eriksen.

ADVERTISEMENT

”Ultimul lucru pe care ni-l doream a fost acea imagine a lui Christian pe teren, proiectată pe ecrane și în transmisiunea TV globală.

Îi cunoșteam familia, și stătea nu departe de ea (n.r. Sabrina Kvist Jensen) și nu am vrut ca ei să vadă asta. Dar eu trebuia să văd dacă e bine”.

ADVERTISEMENT

Kasper Schmeichel  susține că danezii nu au vrut să mai continue partida

Kasper Schmeichel dezvăluie, de asemenea, că inițial nu au vrut să continue meciul. Chiar și după ce a vorbit pe FaceTime cu Eriksen, care se trezise, își dorea mai degrabă să meargă la spital.

”Ni s-a spus că opțiunea este să continuăm sau să jucăm a doua zi, pe un stadion gol, la ora 12. Eu doream să se pună capăt jocului. Să merg să-l văd pe Christian.

Christian se trezise, iar eu și Simon Kjaer am putut să vorbim pe FaceTime cu el, în tunel. Ne-a spus să mergem să jucăm, ceea ce ne-a ajutat cu siguranță, dar puteai vedea că nu eram noi înșine, eram șocați.

Încă am fi putut câștiga jocul, dar acest lucru nu conta deloc”, povestește vedeta din Premier League.

O poveste de viață plină de momente dramatice

Povestea de viață a lui Schmeichel este parte din serialul ITV ”Against the Odds”. Și, firește, va trece în revistă rolul său în spectaculoasele succese ale lui Leicester. Titlul din 2016 sau victoria din FA Cup, de anul trecut, nu pot lipsi, evident.

Dar povestește și momente dramatice. Precum episodul în care Eriksen a câștigat lupta cu moartea. Dar și, la polul opus, accidentul de elicopter din 2018. Soldat cu moartea proprietarului lui Leicester, Khun Vichai Srivaddhanaprabha, și a altor trei persoane.

Un moment pe care Kasper l-a trăit, de asemenea, de la câțiva pași distanță: ”M-am apropiat cât am putut după ce a căzut. Dar flăcările făceau imposibil accesul înăuntru.

Cineva m-a tras. Nu exista nicio șansă ca cineva să supraviețuiască. Este o noapte îngrozitoare care va fi gravată în amintirile tuturor pentru totdeauna”.

ADVERTISEMENT