Sport

Katarina Bulatovic se retrage! Fosta campioană cu Oltchim vrea să devină mamă

08.07.2020 | 18:19
Katarina Bulatovic se retrage Fosta campioana cu Oltchim vrea sa devina mama
ADVERTISEMENT

Katarina Bulatovic, o adevărataă legendă pentru handbalul din Muntenegru, a anunţat că pune punct carierei sale sportive la finalul acestui sezon. Ea declarase încă de la începutul anului competiţional că acesta va fi ultimul pentru ea.

În prezent la Gyor, interul dreapta de 35 de ani a refuzat propunerea de prelungire a contractului cu formaţia maghiară, preferând să se retragă.

ADVERTISEMENT

Deşi consideră că ar mai fi putut juca mai mulţi ani, Bulatovic are deja planuri pentru viitor şi, mai mult, e de părere că un sportiv ar trebui să se oprească atunci când sunt sus, şi nu după ce începe declinul.

Katarina Bulatovic: „Vreau să devin mamă şi să-mi iau masterul“

„Ideea mea a fost mereu aceea de a mă retrage pe teren, dar, de asemenea, ca acel ultim meci să însemne ceva. Mai puteam rezista mulţi ani, dar cred că jucătorii ar trebui să se retragă atunci când sunt la cel mai bun nivel.

ADVERTISEMENT

Mereu am dat maxim pe teren iar fanii meritau tot ce este mai bun din partea mea. Poate părea dezamăgitor să pleci aşa, dar întotdeauna sănătatea este pe primul loc, este cel mai bine să ţinem cont de asta“, a declarat Bulatovic pentru eurohandball.com.

„Situaţia curentă nu e ideală pentru a face planuri pe termen lung, aşa că o voi lua pas cu pas. Vreau să mă dedic familiei şi să devin mamă. Mai am şi nişte examene de dat pentru a obţine diploma de master. Astea sunt ţintele mele în acest moment.

ADVERTISEMENT

Nu voi rămâne în handbal, nu văd asta întâmplandu-se. Dar voi fi în continuare fanul numărul 1. Voi urmări cât de multe partide voi putea, aşa că e doar o despărţire de teren“, a continuat muntenegreanca.

Interul dreapta a mai spus că se bucură de faptul că în sfârşit poate ajunge la Final 4-ul de la Koln, unul dintre visurile ei. A apreciat că noul format al Ligii Campionilor face competiţia mai spectaculoasă şi regretă că nu va fi pe teren în sezonul următor, dar va fi un suporter înfocat.

ADVERTISEMENT

Momentul care i-a marcat cariera, cel pe care îl descrie ca fiind cel mai frumos, dar şi cel mai neplăcut în acelaşi timp, este finala Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra. Muntenegru a pierdut disputa cu Norvegia, iar Bulatovic a trebuit să se mulţumească doar cu argintul.

2012 a fost un an magnific pentru Katarina. A câştigat Liga Campionilor cu Podgorica şi Campionatul European cu naţionala Muntenegrului. La cele două trofee se adaugă şi argintul de la Olimpiadă.

Bulatovic, care în sezonul 2012-2013 a îmbracat tricoul Oltchimului, cu care a câştigat campionatul României, a fost cea mai bună marcatoare a ţării sale atât la Euro 2012, cât şi la JO 2012.

ADVERTISEMENT