Life

Ce cadou i-a oferit Kate Middleton Reginei Elisabeta de Crăciun, acum câțiva ani: „Eram puțin îngrijorată”

Kate Middleton a dezvăluit ce cadou i-a oferit Reginei Elisabeta a II-a de Crăciun, în urmă cu câțiva ani. Soția Prințului William a recunoscut că a fost îngrijorată atunci.
15.12.2021 | 11:50
Ce cadou ia oferit Kate Middleton Reginei Elisabeta de Craciun acum cativa ani Eram putin ingrijorata
ADVERTISEMENT

Kate Middleton a dezvăluit ce cadou i-a făcut Reginei Elisabeta în 2011, atunci când a petrecut primul ei Crăciun la Sandringham.

Soția Prințului William și-a amintit despre acest moment în cadrul unui documentar produs de ITV cu ocazia aniversării de 90 de ani a suveranei, în 2016, notează The Sun.

ADVERTISEMENT

Ducesa a fost foarte îngrijorată în legătură cu acel cadou. A ales să-i facă ceva manual suveranei, iar alegerea s-a dovedit a fi una potrivită.

Ce cadou i-a oferit Kate Middleton Reginei Elisabeta de Crăciun

Kate Middleton și Prințul William s-au căsătorit în 2011. În același an, Ducesa a petrecut primul ei Crăciun la Sandringham.

ADVERTISEMENT

Soția Prințului William și-a amintit de cadoul pe care i l-a făcut Reginei Elisabeta la momentul respectiv. A fost o decizie grea pentru Kate Middleton, din moment ce încă era o nouă membră a familiei regale la acel moment.

„Ei (n.r. Reginei) chiar îi pasă. Îmi amintesc că am fost la Sandringham de Crăciun, pentru prima dată. Eram îngrijorată în legătură cu ce să-i ofer Reginei cadou. Mă gândeam, ‘Doamne, ce să-i dau?’”, a declarat atunci Kate Middleton, potrivit sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, Kate Middleton s-a gândit să facă rețeta de chutney a bunicii ei, un condiment de origine indiană. Ducesei i-a fost teamă că nu ar fi o alegere bună, dar a decis să încerce oricum.

„M-am gândit la ce le-aș oferi bunicilor mei. Și m-am gândit: ‘O să-i gătesc ceva’. Ceea ce ar fi putut ieși foarte prost. Dar am decis să fac rețeta de chutney a bunicii mele.”, a povestit Ducesa de Cambridge.

ADVERTISEMENT

Din fericire, rețeta de chutney de casă a fost un cadou potrivit pentru Regină. Kate Middleton a văzut condimentul pe masă în ziua următoare, semn că a fost apreciat de suverană.

ADVERTISEMENT

„Eram puțin îngrijorată în legătură cu asta (n.r. cadoul), dar am observat că a doua zi borcanul era pe masă.”, a adăugat ea.

Kate Middleton a mai spus, atunci, că Regina Elisabeta apreciază lucrurile simple. „Acest lucru demonstrează atenția și grija ei pentru toată lumea.”, a mai precizat ea.

Ce obiceiuri are Regina Elisabeta a II-a de Crăciun

Regina Elisabeta a II-a are câteva tradiții și obiceiuri pe care le respectă în fiecare an, în ziua de Crăciun. Majestatea Sa păstrează același meniu și anul acesta.

Unul dintre bucătarii care a lucrat pentru Familia Regală din Marea Britanie a dezvăluit cum își petrece suverana Crăciunul și ce produse consumă la masă.

Deși mulți s-ar aștepta ca meniul să fie unul sofisticat, bucătarul a dezvăluit că acesta este, de fapt, unul cât se poate de simplu.

În ziua de Crăciun, Regina Elisabeta obișnuiește să meargă la slujba de la Biserică. Acesta este primul lucru pe care îl face pe 25 decembrie.

După aceea, urmează o masă în familie care are loc la Palatul Sandringham. De la masă nu lipsește niciodată curcanul. Desertul este compus dintr-o budincă cu unt și coniac.

„Familia se va aduna, probabil, la masă după slujba de la biserică. Din meniu nu vor lipsi: salata de creveți și homarul alături de diverse garnituri din legume cum ar fi: păstârnac, morcovi sau varză de Bruxelles.

La desert, ei mănâncă faimoasa budincă cu unt și coniac. De fapt, sunt plictisitori când vine vorba de festivități. Nu fac șuncă sau altceva, doar curcani tradiționali”, a declarat Darren McGrady, fostul bucătar al familiei regale, potrivit Daily Star.

Bucătarul și-a amintit de un Crăciun la care a gătit trei curcani, astfel că atât familia regală, cât și angajații Casei Regale s-au bucurat de o masă festivă de sărbători.

„La un Crăciun, am făcut trei curcani: unul pentru regină și familia ei, unul pentru copii și unul a fost pentru cei 100 de angajați ai Casei Regale. 

Așa toată lumea a avut un prânz festiv de Crăciun. Curcanii sunt umpluți cu castane sau salvie și ceapă. Se servesc cu piure de cartofi, cartofi copți și sos de merișoare”, a mai declarat bucătarul.