Sporturi

Katie Boulter a crezut că a câştigat partida, dar a uitat noul regulament! Video inedit de la Australian Open 2019

14.01.2019 | 18:30
Katie Boulter a crezut ca a castigat partida dar a uitat noul regulament Video inedit de la Australian Open 2019

Katie Boulter a crezut că a câştigat partida, dar a uitat noul regulament. Katie Boulter, în vârstă de 22 de ani, este prima jucătoare de la Australian Open 2019 care se impune prin intermediul tie-break-ului până la 10 (super tie-break), introdus în regulament chiar la ediţia din acest an. Totuşi, sportiva din Marea Britanie a fost indusă în eroare pentru că uitase de această regulă şi s-a bucurat de victorie încă de la 7-4, scorul unui tie-break normal.

După ce arbitra de scaun i-a explicat că de fapt nu se impusese încă, Boulter a continuat partida şi a reuşit să câştige la capătul unui meci care a durat două ore şi 24 minute de joc. Katie Boulter, locul 97 WTA, a eliminat-o, luni, cu scorul de 6-0, 4-6, 7-6 (10-6), pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 60 WTA, în turul inaugural al Australian Open 2019. În turul secund al primului turneu de Grand Slam al anului, ea va avea o misiune dificilă pentru că va trebui să dea piept cu Aryna Sabalenka din Belarus, locul 11 WTA, una dintre principalele favorite la câştigarea titlului, în favoarea specialiştilor. Sabalenka a trecut în turul întâi, cu 6-1, 6-4, după o oră şi opt minute de joc, de rusoaica Anna Kalinskaya, locul 146 WTA, venită din calificări.

A crezut că a câştigat meciul, însă arbitra a întrs-o din drum

Organizatorii primului turneu de Grand Slam din acest sezon competiţional au hotărât, în luna decembrie a anului trecut, să introducă super tie-break-ul în setul decisiv, la scorul de 6-6, în al cincilea set la băieți, respectiv în al treilea la fete, pentru ca meciurile să nu dureze la nesfârşit, iar jucătorii să piardă toată energia de care dispun. Câştigătorul partidei ar urma să fie declarat primul jucător/jucătoare care ajunge la zece puncte în super-tie-break. Şi organizatorii turneului de grand slam de la Wimbledon au anunţat, în octombrie, că de la ediţia din 2019 setul decisiv se va încheia cu tie-break, dacă cei doi jucători vor fi la egalitate, însă doar la scorul de 12-12.

Tags: