Sport

Katie Ledecky a intrat în istorie! Americanca a devenit cea mai titrată înotătoare din istoria Jocurilor Olimpice

Katie Ledecky a intrat în Istorie! Sportiva americană a devenit cea mai titrată înotătoare din istoria Jocurilor Olimpice.
31.07.2021 | 13:13
Katie Ledecky a intrat in istorie Americanca a devenit cea mai titrata inotatoare din istoria Jocurilor Olimpice
ADVERTISEMENT

Katie Ledecky a obținut, la JO 2020, medalia de aur în proba de 800 m liber, devenind, astfel, cea mai titrată înotătoare de la Jocurile Olimpice, având în vedere că, în palmares, americanca mai deține alte șase medalii de aur.

Sportiva, în vârstă de 24 de ani, are șase titluri olimpice la individual și unul pe echipe.

Katie Ledecky a devenit cea mai titrată înotătoare din istoria Jocurilor Olimpice

Pe lângă titlul olimpic obținut în proba de 800 m liber, la Tokyo, Ledecky a obținut aurul și la proba de 1.500 m liber. În plus, sportiva din Maryland și-a abjudecat două medalii de argint la 400 m liber şi cu ştafeta de 4×200 m liber.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, înotătoarea americană s-a impus cu timpul de 8 min 12 sec 57/100. Aceasta a fost urmată de australianca Ariarne Titmus (8:13.83) şi italianca Simone Quadarella (8:18.35).

La începutul Jocurilor Olimpice, Ledecky își propusese să cucerească cinci titluri olimpice, însă a eșuat în finalele de la 400 m (2e) şi 200 m liber (5), precum şi la ştafetă 4×200 m liber.

ADVERTISEMENT

Ledecky este deținătoarea recordului mondial în proba de 800 m liber (8 min 04 sec 79/100), înregistrat, în 2016, la Rio.

Înotătorul David Popovici, evoluții remarcabile la JO 2020

David Popovici, la doar 16 ani, a uimit cu evoluțiile sale de la Jocurile Olimpice. Acesta a terminat pe locul 4 în finala la 200 de metri liber, ratând medalia de bronz, însă prestația sa a fost una extraordinară.

ADVERTISEMENT

Sportivul român a reușit să-l depășească pe campionul european Martin Malyutin, care a terminat pe locul 5.

„Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani, este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare.

David nu este un fenomen doar pentru nataţia românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liber în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia,

Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea, de care are nevoie, pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş”, a declarat înotătorul Robert Glință despre David Popovici, potrivit Agerpres.