Sport

Katrine Lunde scrie istorie în Final Four! Portarul lui Vipers a devenit singura handbalistă cu şapte titluri în Champions League

Katrine Lunde este una dintre cele mai bune handbaliste din toate timpurile. În vârstă de 43 de ani, tocmai a câştigat al şaptelea trofeu din Champions League.
04.06.2023 | 20:47
Katrine Lunde scrie istorie in Final Four Portarul lui Vipers a devenit singura handbalista cu sapte titluri in Champions League
Katrine Lunde. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT
04-06-2023
17:54

Katrine Lunde a câştigat al şaptelea trofeu al Ligii Campionilor!

Vipers Kristiansand a câştigat Liga Campionilor pentru a treia oară la rând după 28-24 cu Ferencvaros. Katrine Lunde a avut o prestaţie excelentă în finală şi a devenit prima handbalistă care câştigă EHF Champions League de şapte ori. 

Vipers Kristiansand a câştigat ultimele două ediţii din EHF Champions League şi este favorită să se impună şi în acest an în MVM Dome din Budapesta. Poarta “viperelor” este apărată de legendara Katrine Lunde.

Katrine Lunde scrie istorie în Final Four!

Ajunsă la 43 de ani, Lunde a câştigat absolut toate trofeele din handbal. Are două titluri olimpice, două titluri mondiale şi şase titluri europene cu naţionala Norvegiei, în timp ce la nivel de club are şase ligi ale Campionilor.

ADVERTISEMENT

A debutat în Champions League în sezonul 2005-2006 cu Aalborg şi a scris istorie în competiţie. Primul titlu a venit în 2009, cu Viborg, iar de atunci s-a mai impus în competiţie în 2010 (Viborg), 2013, 2014 (Gyor) şi 2021, 2022 (Vipers).

Norvegianca poate deveni singura handbalistă cu şapte trofee Champions League

Dacă va câştiga Liga Campionilor şi în acest sezon, Katrine Lunde va deveni singura handbalistă cu şapte trofee ale Ligii Campionilor în palmares. Cu şase trofee, Lunde este la egalitate cu Ausra Fridrikas, Bojana Popovic şi Nora Mork.

ADVERTISEMENT

Vipers Kristiansand joacă în semifinale cu Gyor, echipă pe care a întâlnit-o în finala din sezonul precedent. Este şocul din semifinale, între cele mai valoroase formaţii ale Continentului. În cealaltă semifinală se întâlnesc Esbjerg şi Ferencvaros.

Cucerită de fanii Rapidului: “Iubesc să joc aici. Sunt geloasă pe atmosfera asta”

În drumul spre Final Four, Vipers a eliminat Rapidul în sferturile de finală, 31-25 şi 40-31. Katrine Lunde a vorbit pentru FANATIK după duelul din Sala Polivalentă, lăudând atmosfera electrizantă:

ADVERTISEMENT

“A fost un meci foarte dificil şi abia am aşteptat să venim aici pentru că este o atmosferă grozavă în România. Nu de fiecare dată poţi să joci în faţa unui asemenea public, chiar dacă ei nu ne încurajau pe noi.

Meciul a fost foarte dificil pentru ambele formaţii. Am reuşit să ne desprindem şi mă bucur de această victorie. Iubesc să joc aici. Sunt geloasă pe atmosfera asta. Calificarea nu este jucată, returul începe de la zero, dar mereu este bine să ai câteva goluri în plus”, a spus Lunde pentru publicaţia noastră.

ADVERTISEMENT

România a avut două echipe în sferturile de finală, dar niciuna nu a prins Final Four. Rapid a fost eliminată de Vipers, în timp ce CSM Bucureşti a cedat în dublă manşă cu Esbjerg.

  • 43 de ani are Katrine Lunde
  • 6 este numărul de trofee Champions League cucerite de Lunde

  • Cotă WINNER pentru Final Four: 2,80 este cota pentru „2 solist” la meciul Gyor – Vipers

ADVERTISEMENT