News

Kaufland retrage de la vânzare un produs cu risc de electrocutare. Ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat

Lanțul de supermarketuri Kaufland a anunțat că retrage de la vânzare un produs de distrugere a insectelor extrem de căutat în această perioadă. Acesta prezintă risc de electrocutare.
01.07.2022 | 18:05
Kaufland retrage de la vanzare un produs cu risc de electrocutare Ce trebuie sa faca cei care lau cumparat
Kaufland retrage de pe rafturi un produs anti-insecte. Pericolul pentru cei care l-au achiziționat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anunț important făcut vineri, 1 iulie, de retailerul Kaufland. Reprezentanții lanțului de supermarketuri din țară anunță retragerea de la comercializare a unui aparat căutat în sezonul cald.

Kaufland retrage de pe rafturi un produs anti-insecte. Pericolul pentru cei care l-au achiziționat

Kaufland a decis să retragă din comerț un produs care îi poate pune în pericol pe utilizatorii săi. E vorba de un aparat contra insectelor

ADVERTISEMENT

Retailerul informează că produsul în cauză se numește My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.

Cei de la Kaufland mai informează că acest produs prezintă un defect din fabrică, motiv pentru care oamenii riscă să se electrocuteze atunci când îl folosesc.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că riscul nu poate fi eliminat complet, lanțul de magazine a decis ca toate loturile acestui produs să fie retrase. Trebuie precizat faptul că aparatul a început să fie comercializat începând cu luna aprilie a acestui an.

Clienții care au cumpărat aparatul trebuie să-l returneze. Vor primi banii înapoi

Fiind pus în vânzare încă din primăvară, sunt șanse importante ca aparatul să fi fost cumpărat de foarte mulți cetățeni din România.

ADVERTISEMENT

Kaufland anunță că toți cei care l-au cumpărat nu trebuie să-l mai folosească și să-l ducă de urgență înapoi.

Clienții în cauză vor primi înapoi contravaloarea produsului, fără a mai fi necesar bonul fiscal, anunță Kaufland.

ADVERTISEMENT

Ultimul produs retras de Kaufland a fost un suc natural

La începutul lunii mai, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informa că lanțul de supermarketuri Kaufland a retras, în mod voluntar, de la comercializare un lot de suc de mere și vișine.

ADVERTISEMENT

Conducerea supermarketului spunea, la acea dată, că decis să retragă lotul 417 al produsului “Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L” deoarece analizele periodice au arătat un nivel ridicat de patulină.

Substanța, una toxică, apare în fructele deteriorate sau mucegăite, în general în mere. Studiile pe animale au indicat că ingerarea unei cantități mari poate duce la o creștere anormală a fluxului de sânge, sângerări și chiar răni deschise la nivelul tractului intestinal. Detalii, AICI.