News

Kaufland retrage de la vânzare un suc popular. Cei care l-au cumpărat, rugaţi să nu-l consume

ANSVSA a anunțat că lanțul de supermarketuri Kaufland a decis să retragă un sortiment de suc de mere, explicând că au fost înregistrate un periculos de patulină.
05.05.2022 | 14:40
Kaufland retrage de la vanzare un suc popular Cei care lau cumparat rugati sa nul consume
Kaufland a scos de la comercializare un suc de mere cu vișine. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)a dat un comunicat de presă prin care anunță că lanțul de supermarketuri Kaufland a retras, în mod voluntar, de la comercializare un lot de suc de mere și vișine.

Un pericol pentru consumatori

După cum explică autoritățile, conducerea supermarketului a decis să retragă lotul 417 al produsului “Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L” deoarece analizele periodice au arătat un nivel ridicat de patulină.

ADVERTISEMENT

Această toxină poate fi găsită în fructele deteriorate sau mucegăite, în general în mere. Studiile pe animale au indicat că ingerarea unei cantități mari poate duce la o creștere anormală a fluxului de sânge, sângerări și chiar răni deschise la nivelul tractului intestinal.

“În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză”, a transmis ANSVSA.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește clienții care au cumpărat produse din acest lot, ANSVSA le transmite să nu consume sucul. De asemenea, ei le pot returna fără a mai avea nevoie de bonul fiscal.

“Clienții care au achiziționat produsul mai sus menționat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

ADVERTISEMENT

Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL”, se mai arată în comunicatul de presă.

Alertă pentru pepeni

Pe 2 mai, ANSVSA a dat publicității două comunicate de presă în care anunța că lanțurile Carrefour și Metro au anunțat că vor retrage un lot de pepeni verzi din cauza depășirii nivelului de pesticide Bromopropilat și Imidacloprid.

ADVERTISEMENT

Fructele pe care autoritățile au decis să le retragă de pe piață fac parte din lotul 108, comercializat în cele două lanțuri de supermarketuri de furnizorul SC. Microfruits SRL.

ADVERTISEMENT