ADVERTISEMENT
News

Kazahstan reintră în carantină! Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat

Autor: Alexandru Năstase | 03.07.2020 | 20:07
Kazahstan reintră în carantină! Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat
Carantină în Kazahstan. Sursa foto - hepta.ro

Kazahstan reintră în carantină de la 5 iulie după ce au început să crească numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform unui comunicat al Executivului, se vor închide unele magazine considerate neesenţiale și se vor limita deplasările între provincii.

Mai mult de atât va fi redus programul transportului public şi se vor interzice adunările publice, adunări care au primit ok-ul de curând.

Carantină în Kazahstan

Măsurile ar putea fi ulterior înăsprite sau prelungite, precizează guvernul. Preşedintele Kasim-Jomart Tokaev a fost cel care a dispus noi restricţii.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat după ce numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut de peste şapte ori după ridicarea primelor măsuri, mai severe, la mijlocul lunii mai.

Totuși, există câteva situații care nu vor avea parte de schimbări dramatice. Astfel, după 5 iulie legăturile aeriene şi feroviare între provincii vor funcţiona, la fel şi cele aeriene cu un număr limitat de ţări.

Spre deosebire de primele restricţii, kazahii vor avea voie să iasă din case la plimbare, dar în grupuri de cel mult trei persoane, iar restaurantele şi cafenelele vor putea rămâne deschise dacă deţin spaţii exterioare.

ADVERTISEMENT

Fosta republică sovietică, cu o populaţie de 19 milioane de locuitori şi graniţe cu Rusia şi China, a confirmat până acum peste 42.000 de cazuri de COVID-19.

De asemenea, în Kazahstan au avut loc 188 de decese. A fost raportat că în unele oraşe mari, spitalele şi-au atins capacităţile de primire.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT