Fotbal international

Keita Balde a semnat cu Inter Milano: “Sunt fericit să încep această nouă aventură”

13.08.2018 | 22:32
Keita Balde a semnat cu Inter Milano Sunt fericit sa incep aceasta noua aventura

Keita Balde a semnat cu Inter Milano! Nerazzurii se pregătesc serios pentru noul sezon în care, pe lângă meciurile din Serie A, vor juca și în Champions League, competiție în care au revenit după o pauză de 7 ani. Keita Balde este al șaptelea jucător pe care intalienii îl transferă în această vară.

Senegalezul de 23 de ani a fost transferat de Inter de la AS Monaco, scriu jurnaliștii francezi de la L’Equipe. Milanezii vor să țină pasul cu celelalte rivale din campionatul italian, care au făcut achiziții importante, cea mai importantă dintre ele fiind venirea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino. Inter nu a mai câștigat un titlu în Serie A de 9 ani, astfel că și-a întărit lotul cu 8 jucători în perioada de transferuri: Radja Nainggolan, Lautaro Martinez, Federico Dimarco, Sime Vrsaljko, Matteo Politano, Kwadwo Asamoah, Stefan de Vrij și ultimul venit, Keita Balde.

Fotbalistul african a fost adus sub formă de împrumut pe o perioadă de un an, cu posibilitatea unui viitor transfer definitiv în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. “Sunt de-a dreptul încântat că mă aflu aici şi sunt fericit să încep această nouă aventură”, a declarat Balde la sosirea în Milano. Inter a anuțat transferul lui Keita Balde pe contul de Twitter, printr-un mesaj de bun venit. Jucătorul nu s-a adaptat deloc la condiţiile din campionatul francez şi a fost în majoritatea partidelor rezerva lui Radamel Falcao sau Ronny Lopes. La fel ca şi Mauro Icardi, Keita Balde a fost crescut la academia celor de la Barcelona, dar şi-a creat cu adevărat un nume în Serie A. Africanul a explodat în tricoul celor de la Lazio Roma şi a marcat 16 goluri în 30 de meciuri în stagiunea 2016-2017, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. A fost cumpărat apoi de AS Monaco în schimbul sumei de 32 de milioane de euro.

Keita Balde a semnat cu Inter Milano

Keita Balde a marcat în ultimul sezon 8 goluri pentru AS Monaco şi a pasat decisiv la alte 11 reuşite în toate competiţiile  ale echipei care evoluează în Ligue 1. Africanul a bifat 33 de meciuri în sezonul precedent, în multe dintre ele fiind introdus de către Leonardo Jardim din postura de rezervă. Venirea lui Keita Balde ar putea fi legată de interesul arătat de oficialii celor de la Bayern Munchen pentru Ivan Perisic. Croatul a strălucit la Campionatul Mondial 2018 şi este aproape de o revenire în Bundesliga după ce a ajuns în Italia de la Wolfsburg.

Fotbalistul a făcut parte din lotul Senegalului la Campionatul Mondial 2018, acolo unde africanii au ratat calificarea în optimile de finală ale competiției în urma criteriului fayr-play-ului. Senegal a părăsit Mondialul în detrimentul Japoniei, după ce a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 1-0, într-un meci contând pentru ultima etapă a Grupei H. ”Sunt foarte mândru de jucătorii mei şi de munca depusă la acest Mondial. Nu ne-am calificat pentru că nu am meritat. Am fi preferat să fim eliminaţi într-o altă manieră, şi de aceea dezamăgirea este mare. Dar astea sunt regulile, le ştiam cu toţii”, a declarat selecționerul Aliou Cisse după eliminearea de la turneul final.