News

Kelemen Hunor, despre vaccinarea obligatorie: “Dacă anumite vaccinuri nu ar fi fost obligatorii, nu am mai fi fost aici”

Kelemen Hunor, vicepremierul României, a vorbit marți, la Digi24, despre vaccinarea obligatorie, declarând: "dacă nu erau anumite vaccinuri obligatorii, nu eram aici".
28.09.2021 | 21:52
Kelemen Hunor, despre vaccinarea obligatorie:
Kelemen Hunor, despre vaccinarea obligatorie: "Dacă anumite vaccinuri nu ar fi fost obligatorii, nu am mai fi fost aici" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vaccinarea obligatorie a persoanelor din domeniul medical este deja o realitate în Ungaria, iar Italia va introduce vaccinarea obligatorie a tuturor persoanelor care merg la muncă începând cu 1 octombrie.

Președintele României, Klaus Iohannis, este de acord că angajații din domeniile esențiale ar trebui să fie obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Kelemen Hunor: “Dacă nu erau anumite vaccinuri obligatorii, mulți nu eram aici”

Kelemen Hunor: “În vremuri normale, eu sunt pentru statul minimal, în vremuri de criză, trebuie să ai un stat puternic care intervine, aici e vorba de sănătatea publică. Libertatea mea nu este absolută, ea se oprește atunci când atentezi la sănătatea celorlalți și poți să provoci suferință.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Ar trebui să fie vaccinare obligatorie în România pentru medici, profesori, militari?”

Kelemen Hunor: “Spun un punct de vedere personal, eu m-aș duce la introducerea vaccinării obligatorii prin lege, plus o campanie mediatică cu specialiști, nu cu politicieni pentru a promova vaccinarea. Noi am luat decizia de a pune în dezbatere publică acest proiect pentru cadrele medicale.

ADVERTISEMENT

Eu și pentru profesori, serviciul public, Armată, m-aș duce cu această propunere. Italienii au făcut asta, de la 1 octombrie dacă vrei să te duci la muncă, ori te vaccinezi, ori aduci dovadă că ai anticorpi, ori aduci un test.”

Cosmin Prelipceanu: “A fost o greșeală că peste vară au fost niște obiective de vaccinare cu care veneau la pachet înlesnirile, dar obiectivele nu au fost atinse, deși s-au ridicat restricțiile?”

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor: “Dacă nu ai lege, nu poți să obligi să meargă lumea la vaccinare. Eu sunt de acord cu acele relaxări, nu m-aș duce spre acele lockdown, nu a fost greșeală. Nu poți să ții societatea în permanență închisă.

Aici e o chestiune de educație științifică când tu, nici dacă nu te-ai îmbolnăvit, nu vrei să crezi și apoi să te vaccinezi. Dacă anumite vaccinuri nu ar fi fost obligatorii, mulți nu am fi fost aici.

ADVERTISEMENT

Mai ales la medici, este o chestiune…respect medicii, respect asistenții, dar tu ca medic nu poți să fii de acord cu știința pe care o servești.

Eu discutam anul acesta cu niște primari din Harghita și Covasna care au vrut să ajute acele echipe mobile care mergeau să vaccineze în mediul rural.

ADVERTISEMENT

Unii oameni au zis, domn primar, dacă medicul de familie zice să nu mă vaccinez, să mai aștept puțin, tu ca primar ce argument mai ai? Cât timp există asemenea voci, este foarte dificil, trebuie să spunem lucrurilor pe nume.”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri