News

Kelemen Hunor, după discuțiile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă: ”UDMR propune măsuri de creștere a natalității”

Kelemen Hunor: UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalităţii.
23.10.2021 | 20:56
Kelemen Hunor dupa discutiile cu premierul desemnat Nicolae Ciuca UDMR propune masuri de crestere a natalitatii
ADVERTISEMENT

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că a propus ca în Programul de guvernare să fie măsuri pentru încurajarea natalităţii.

Una dintre propuneri este aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulți copii, și reducerea progresivă a cuantumului contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcție de numărul de copii.

ADVERTISEMENT

Totodată, UDMR dorește un program de credite pentru achiziționarea de locuințe familiilor tinere în funcție de numărul de copii.

Kelemen Hunor: UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalităţii

”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre.

ADVERTISEMENT

Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie.

Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie – cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor.

ADVERTISEMENT

În cadrul negocierilor de sâmbătă, UDMR a introdus în programul de guvernare măsuri de încurajare pentru creșterea natalității, a precizat liderul partidului Uniunea Democrată Maghiară din România.

Cele mai importante măsuri propuse de UDMR pentru creșterea natalității:

– aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulți copii, și reducerea progresivă a cuantumului contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcție de numărul de copii;
– program de credite pentru achiziționarea de locuințe familiilor tinere în funcție de numărul de copii;
– program de finanțare pentru achiziția de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;
– bunicii, respectiv frații majori șomeri să poată beneficia de idemnizația de creștere a copilului în locul părinților, dacă se întorc la muncă;
– extinderea programelor de tip after school;
– facilități acordate administrațiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe și impozite.

ADVERTISEMENT

Preşedintele UDMR a mai transmis, într-u mesaj publicat pe Facebook, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare.

”Situația dificilă actuală nu a făcut decât să ne încurajeze să consolidăm legătura cea mai de bază, familiile comunității noastre”, a scris Kelemen Hunor.

ADVERTISEMENT