News
notix pixel id

Kelemen Hunor, explică reformarea sistemului de pensii: ”Nimeni nu se gândește să scadă pensiile. Acest lucru nu se poate accepta”

Vicepremierul Kelemen Hunor, care este și lider al formațiunii UDMR, a vorbit joi seară despre în ce constă majorarea pensiilor și a explicat reformarea sistemului de pensii.
02.12.2021 | 22:34
Kelemen Hunor, explică reformarea sistemului de pensii: ”Nimeni nu se gândește să scadă pensiile. Acest lucru nu se poate accepta”
Kelemen Hunor, explică reformarea sistemului de pensii: ”Nimeni nu se gândește să scadă pensiile. Acest lucru nu se poate accepta”. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Liderul UDMR Kelemen Hunor, care ocupă și funcția de vicepremier al României, a vorbit joi despre în ce constă reformarea sistemului de pensii.

Kelemen Hunor: ”Nimeni nu se gândește să scadă pensiile”

Kelemen Hunor a explicat care sunt principalele aspecte legate de reformarea sistemului de pensii, precum și ce măsuri s-au stabilit la nivelul Coaliției PNL-PSL-UDMR.

„Sunt câțiva, unii care au ieșit cu aceeași vechime cu condiții similare şi au pensii mai mici decât cei care au ieșit în condiții similare un an doi mai târziu, după o muncă aproape identică și aceste lucruri trebuie văzute. Nimeni nu se gândește să scadă pensiile. Acest lucru nu se poate accepta”, a spus Kelemen Hunor pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Hunor a precizat și ce măsuri vor liderii coaliției să nu fie încălcate în procesul de recalculare.

Va duce reforma la scăderea pensiilor?

Liderul UDMR a precizat că viitoarele reforme nu vor duce la nici o scădere a pensiilor și acest lucru nu se poate accepta, deoarece noile măsuri nu prevăd scăderea pensiilor pe bază de contribuții.

ADVERTISEMENT

„Asta nu se poate accepta. Toată lumea este de acord că recalcularea nu înseamnă că vei primi mai puțin decât ai primit. Aici nu vorbim de pensiile de serviciu sau pensiile speciale. Acolo pensiile nu pot fi mai mari decât salariul şi este o altă problemă. Dar la pensiile pe bază de contribuție nu trebuie să scadă”, a precizat vicepremierul.

Hunor: „Important este să mergem țintit şi cei care au nevoie de ajutor să primească un pic mai mult”

Chiar UDMR a propus o majorare a pensiilor în următoarea perioadă deoarece ”există o presiune inflaționistă”, precizează liderul UDMR.

ADVERTISEMENT

Acesta adaugă și că mai există și alte presiuni asupra cetățenilor, manifestate prin creșterea prețurilor la energie.

„Chiar noi am propus o creștere a pensiilor în perioada imediat următoare pentru că există o presiune inflaționistă şi o presiune în ceea ce privește prețurile la energie asupra populației”, a spus liderul UDMR.

ADVERTISEMENT

Hunor a explicat că au fost deja precizate și anunțate aceste majorări ale pensiilor în programul de guvernare al coaliției. Iar prima majorare se va face simțită exact de la 1 ianuarie.

„Creșterile au fost anunțate în programul de guvernare. Va fi o creștere la începutul lunii ianuarie. Încercăm să dăm pensionarilor cu sume mai mici o singură dată o sumă pentru a acoperi cheltuielile legate de inflație şi creșterile la energie. Important este să mergem țintit şi cei care au nevoie de ajutor să primească un pic mai mult şi cei care nu au nevoie neapărat, cei cu pensii mari, să mai aştepte un pic, sau creșterea să fie un pic mai mică, proporțional bineînțeles”, a spus Kelemen Hunor

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri