News

Kelemen Hunor i-a cerut sprijinul lui Viktor Orban. Solicitare însemnată pentru viitorul României: “Ceva foarte important pentru comunitatea noastră”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut o întâlnire cu Viktor Orban. Oficialul Guvernului român i-a cerut sprijinul premierului maghiar într-o chestiune foarte importantă.
19.11.2022 | 09:56
Kelemen Hunor ia cerut sprijinul lui Viktor Orban Solicitare insemnata pentru viitorul Romaniei Ceva foarte important pentru comunitatea noastra
Kelemen Hunor: I-am cerut prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, să sprijine România în procesul de aderare la Schengen. Sursa foto: Inquam Photos / Raul Ștef
ADVERTISEMENT

Vineri, 18 noiembrie 2022, Liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orban, la Conferința Permanentă Maghiară.

Kelemen Hunor: I-am cerut prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, să sprijine România în procesul de aderare la Schengen

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepremierul Guvernului Ciucă spune că a profitat de ocazie pentru a cere sprijinul Ungariei în două chestiuni importante pentru România.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă, fără îndoială, este cea legată de aderarea României la spațiul Schengen. Kelemen i-a mai cerut ajutor premierului Orban și în privința aderării țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

”I-am cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine România în procesul de aderare la Schengen, care este foarte important pentru comunitatea noastră și pentru relațiile economice bilaterale, precum și aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

ADVERTISEMENT

Contăm pe sprijinul Guvernului Ungariei și în această privință”, a scris liderul UDMR pe contul să de socializare.

Liderul UDMR mai notează faptul că relațiile bilaterale româno-ungare s-au îmbunătățit ”semnificativ” în ultima perioadă, iar ”atât Viktor Orbán cât și eu sperăm că le vom putea consolida și mai mult în viitor”.

ADVERTISEMENT

Comisia Europeană a cerut admiterea României ”fără amânare” în Schengen

În această săptămână, Comisia Europeană (CE) a recomandat instituțiilor comunitare să aprobe aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Un raport al Executivului comunitar a lăudat managementul românesc al frontierelor. ”România are un management de înaltă calitate și solid al granițelor și o cooperare internațională în materie de poliție de frontieră.

ADVERTISEMENT

Combaterea migrației ilegale și a traficului de ființe umane sunt două priorități în care România este foarte activă. Sistemul Informatic Schengen este bine implementat.

România are o strategie națională anticorupție, iar măsuri anticorupție au fost introduse pe toate palierele instituțiilor de aplicare a legii”, sunt o parte dintre ideile semnalate în documentul CE.

În următoarea etapă, raportul este pus la dispoziția grupului de lucru Schengen din Consiliul European. O decizie finală pentru România, Bulgaria și Croația ar putea fi luată pe 8 – 9 decembrie, la Consiliul JAI, reuniunea miniștrilor europeni ai Justiției și Internelor.

ADVERTISEMENT