News

Kelemen Hunor i-a cerut sprijinul lui Viktor Orban. Solicitare însemnată pentru viitorul României: “Ceva foarte important pentru comunitatea noastră”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut o întâlnire cu Viktor Orban. Oficialul Guvernului român i-a cerut sprijinul premierului maghiar într-o chestiune foarte importantă.
19.11.2022 | 09:56
Kelemen Hunor ia cerut sprijinul lui Viktor Orban Solicitare insemnata pentru viitorul Romaniei Ceva foarte important pentru comunitatea noastra
Kelemen Hunor: I-am cerut prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, să sprijine România în procesul de aderare la Schengen. Sursa foto: Inquam Photos / Raul Ștef
ADVERTISEMENT

Vineri, 18 noiembrie 2022, Liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orban, la Conferința Permanentă Maghiară.

Kelemen Hunor: I-am cerut prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, să sprijine România în procesul de aderare la Schengen

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepremierul Guvernului Ciucă spune că a profitat de ocazie pentru a cere sprijinul Ungariei în două chestiuni importante pentru România.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă, fără îndoială, este cea legată de aderarea României la spațiul Schengen. Kelemen i-a mai cerut ajutor premierului Orban și în privința aderării țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

”I-am cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine România în procesul de aderare la Schengen, care este foarte important pentru comunitatea noastră și pentru relațiile economice bilaterale, precum și aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

ADVERTISEMENT

Contăm pe sprijinul Guvernului Ungariei și în această privință”, a scris liderul UDMR pe contul să de socializare.

Liderul UDMR mai notează faptul că relațiile bilaterale româno-ungare s-au îmbunătățit ”semnificativ” în ultima perioadă, iar ”atât Viktor Orbán cât și eu sperăm că le vom putea consolida și mai mult în viitor”.

ADVERTISEMENT

Comisia Europeană a cerut admiterea României ”fără amânare” în Schengen

În această săptămână, Comisia Europeană (CE) a recomandat instituțiilor comunitare să aprobe aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Un raport al Executivului comunitar a lăudat managementul românesc al frontierelor. ”România are un management de înaltă calitate și solid al granițelor și o cooperare internațională în materie de poliție de frontieră.

ADVERTISEMENT

Combaterea migrației ilegale și a traficului de ființe umane sunt două priorități în care România este foarte activă. Sistemul Informatic Schengen este bine implementat.

România are o strategie națională anticorupție, iar măsuri anticorupție au fost introduse pe toate palierele instituțiilor de aplicare a legii”, sunt o parte dintre ideile semnalate în documentul CE.

În următoarea etapă, raportul este pus la dispoziția grupului de lucru Schengen din Consiliul European. O decizie finală pentru România, Bulgaria și Croația ar putea fi luată pe 8 – 9 decembrie, la Consiliul JAI, reuniunea miniștrilor europeni ai Justiției și Internelor.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”