Alegeri 2024

Kelemen Hunor, îngrijorat de soarta Coaliției: ”Această guvernare este compromisă în totalitate”

Kelemen Hunor consideră că guvernarea este ”compromisă în totalitate”. Președintele UDMR i-a acuzat pe liberali că au şubrezit autoritatea premierului.
28.06.2024 | 23:30
Kelemen Hunor ingrijorat de soarta Coalitiei Aceasta guvernare este compromisa in totalitate
Kelemen Hunor, îngrijorat de soarta Coaliției. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, vineri, că situația din interiorul Coaliției este ”absolut hilară” și a criticat modul în care PNL a abordat problema alegerilor prezidențiale.

”Această guvernare este compromisă în totalitate”

”Această situaţie este absolut hilară, nu ar fi trebuit să se întâmple aşa ceva”, a declarat Kelemen Hunor, președintele UDMR, la Digi24. 

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor a subliniat că în luna martie, Coaliţia de guvernare a anunţat un calendar electoral pentru tot anul, pe care inclusiv PNL și l-a asumat, însă ulterior,”ei s-au răzgândit”. 

Liderul UDMR a catalogat mișcarea liberalilor ca fiind una inacceptabilă față de cetățeni, dar și față de partenerii din alianță.

ADVERTISEMENT

”Este inacceptabil faţă de partenerii din coaliţie, faţă de cei cu care guvernezi. Să nu ţii de cuvânt, să să schimbi permanent planul în funcţie de interesele tale personale este inacceptabil, să vii cu argumente penibile că vara oamenii sunt în concediu”, a mai spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor este de părere că această guvernare este compromisă, deoarece nu mai există încredere în Alianța PSD-PNL.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că nu mai există încrederea necesară în coaliţie, pentru o guvernare eficientă, o guvernare în interesul fiecărui om. Am impresia că această guvernare este compromisă în totalitate”, a transmis președintele UDMR.

Șeful UDMR a ținut să precizeze faptul că liberalii i-au șubrezit foarte tare autoritatea premierului care acum ”este pus într-o situaţie fără precedent”.

ADVERTISEMENT

”Cei din PNL au şubrezit foarte tare autoritatea premierului şi trebuie să facă ceva premierul. Lansează consultări cu celelalte partide, dar stabilirea datei alegerilor este  atributul Guvernului, nu este atributul ministrului de Interne, nu este nici atributul preşedintelui de Senat, este atributul Guvernului”, a afirmat liderul UDMR.

De asemenea, Kelemen Hunor a spus că Marcel Ciolacu ”trebuie să vină cu o propunere şi bineînţeles, trebuie să găsească o soluţie administrativă şi juridică, de aceea este premier, să aprobe Hotărârea de Guvern”.

ADVERTISEMENT