Alegeri 2024

Kelemen Hunor, ironii la adresa lui Rareș Bogdan: ”E greu să ajungi la acea înțelegere strategică cu care e dotat”

Liderul UDMR i-a dat replica prim-vicepreședintelui PNL, după ce Rareș Bogdan a declarat că politic nu îl „bagă în seamă” pe Kelemen Hunor.
08.05.2024 | 23:33
Kelemen Hunor ironii la adresa lui Rares Bogdan E greu sa ajungi la acea intelegere strategica cu care e dotat
Kelemen Hunor, ironic la adresa lui Rareș Bogdan Sursa foto: Inquam Photos / Silviu Filip
ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor l-a ironizat pe Rareș Bogdan, după ce acesta din urmă a declarat că, deși îl respectă, politic nu este interesat de spusele liderului UDMR.

Kelemen Hunor, ironii la adresa lui Rareș Bogdan

Kelemen Hunor spusese că ceea ce s-a întâmplat cu candidatul comun al coaliției pentru București a fost o bâlbâială din partea PSD și PNL. „Nu îl bag în seamă pe domnul Hunor, nu mă interesează ce spune domnul Hunor, poate îl bagă alții în seamă. Îl respect, pentru că trăim unii cu alții extrem de bine, dar în rest, politic, nu sunt interesat de spusele domnului Hunor”, declara, marți, Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

În replică, liderul UDMR a spus că este greu de ajuns la nivelul de înțelegere strategică pe care îl are Rareș Bogdan și i-a atras atenția liderului liberal că îi pronunță numele greșit.

„Domnul Rareș nu a înțeles. Avea impresia că avem candidat în București. Trebuie să îl anunț pe domnul Rareș că nu avem candidat în București.

ADVERTISEMENT

Am înțeles că nu a fost o bâlbâială ceea ce s-a întâmplat în București, ci a fost o strategie. Eu n-am înțeles această strategie. Dar când e vorba de domnul Rareș e greu să ajungi la acea înțelegere strategică cu care e dotat domnul Rareș.

Nu comentez mai mult. Nu consider că e un atac. Domnul Rareș, nu se spune domnul Hunor, se spune domnul Kelemen.

ADVERTISEMENT

Domnul Rareș Bogdan era cam iritat, dar eu nu am ce să fac, nu eu iau deciziile în PNL.

În politică, credibilitatea e foarte importantă. Când spui că în 30 de zile desființezi pensiile speciale e o chestie de credibilitate. Ai desființat? Nu. Atunci, la revedere!”,a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

Kelemen Hunor nu crede că PNL va ieși de la guvernare dacă alianța PSD-PNL va obține un rezultat prost la europarlamentare.

ADVERTISEMENT

„În PNL așa se aude. Dar e o variantă urbană. Dar eu nu cred. Pentru că nu are unde să meargă PNL. Dacă dumneavoastră aveți impresia că cu șase luni înainte de alegerile parlamentare PNL pleacă de la guvernare… Și ce să facă? Să spui că ești unde?

Nu e logic. Nu vor pleca. Ei au mers în această coaliție pentru că au spus că e nevoie de stabilitate. Nu o să plece. Ei sunt condamnați să meargă alături de PSD. E alegere lor, nu e alegerea cetățenilor, a americanilor, a chinezilor, e alegerea celor de la PNL. E alianța politică de stânga.

Pe partea cealaltă e polul de dreapta, pe partea cealaltă e polul de stânga format din PSD și PNL, partid de dreapta care a renunțat la această valoare fiindcă nu ei sunt cei care determină deciziile politice în această coaliție, ci PSD. Unde să plece PNL? Să facă ce? Și ce să spună?”, a mai declarat liderul UDMR.

ADVERTISEMENT