News

Kelemen Hunor laudă politica lui Viktor Orban. „Comunitatea maghiară din Ardeal s-a regăsit!”

Președintele UDMR a lăudat prestația politică a premierului maghiar Viktor Orban cu ocazia celui de-al 29-lea congres al FIDESZ, partidul liderului de la Budapesta.
14.11.2021 | 18:32
Kelemen Hunor lauda politica lui Viktor Orban Comunitatea maghiara din Ardeal sa regasit
ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor (UDMR) a vorbit la Congresul FIDESZ, formațiunea condusă de Viktor Orban, despre sprijinul pe care comunitatea maghiară l-a primit, dar şi despre importanţa protejării tradiţiilor.

“Orban şi guvernul său au pornit acum peste 10 ani o schimbare de paradigmă curajoasă, progresistă şi responsabilă în politica naţională. Datorită acestui fapt, comunitatea maghiară din Ardeal s-a regăsit”, a afirmat Kelemen Hunor la al 29-lea congres al formațiunii politice.

ADVERTISEMENT

Tanczos Barna l-a elogiat pe Orban pentru ”întărirea identității comunității maghiare”

Și Tanczos Barna, senator UDMR și ministru interimar al Mediului, a oferit declarații elogioase despre Viktor Orban, pe care l-a creditat cu întărirea identității comunității maghiare din Bazinul Carpatic.

“Viktor Orbán a întărit identitatea comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic. Viitorul spre care ghidează naţiunea maghiară este unit, fără dezbinare şi vine în ajutorul fiecărui maghiar să trăiască cât mai bine pe meleagurile natale.

ADVERTISEMENT

Ungaria, condusă de FIDESZ, al cărui lider este, nu doar că ajută maghiarii din afara graniţelor Ungariei, dar se străduieşte să construiască parteneriate istorice cu toate statele vecine.

Iar pe perioada pandemiei, ajutorul oferit de Ungaria, condusă de FIDESZ, s-a concretizat din nou. Asta este direcţia care ne-o arată Viktor Orbán şi care trebuie să ghideze toate comunităţile maghiare din toată lumea”, a amintit Barna, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Liderul UDMR despre Viktor Orban: ”Un om extrem de hotărât, știe ce dorește să facă”

În martie anul curent, într-un interviu acordat G4Media, Kelemen Hunor își exprimase deja admirația pentru liderul de la Budapesta.

”Este un om extrem de hotărât, așa cum îl știu eu, știe ce dorește să facă, are instrumentele politice și guvernamentale să facă ceea ce crede că e bine, punct. Deci nu există o autocrație. Mergeți să vedeți demonstrații acolo, nu la noi. Acolo să vedeți ce demonstrații sunt.

ADVERTISEMENT

Și citiți, eu citesc în limba maghiară, nu prea des recunosc, și văd dezbateri extrem de animate și nu superficiale, cum nu prea văd la noi”, a declarat Kelemen Hunor pentru sursa citată.

Kelemen Hunor: ”Ceea ce spune Orban despre migrație încep să spună încet și alții”

Liderul UDMR a respins atunci și criticile Bruxelles-ului, care acuză guvernul Orban că încală valorile europene și statul de drept, afirmând că ele fac parte ”dintr-o luptă politică”, nota G4Media. Kelemen Hunor a precizat că ”ceea ce spune Orban despre migrație încep să spună încet și alții”. 

”Nu dăm raportul nici la Budapesta, nici în altă parte. Nu puteți să mă acuzați niciodată că eu am făcut ceva vreodată împotriva României. Nu am făcut și nici nu voi face. Indiferent în ce relație sunt cu politicienii din Ungaria sau cu politicieni din alte state. Punct. Deci asta este abordarea mea. Sinceră, transparentă, zic corectă”, a concluzionat în respectivul interviu liderul UDMR.

ADVERTISEMENT
Tags: