Sport

Vrea să cumpere Chelsea şi are cea mai scumpă casa din din SUA! Cum arată apartamentul de lux de 240 de milioane de dolari

Ken Griffin vrea să cumpere Chelsea şi a deţine cea mai scumpă casă vândută vreodată în Statele Unite ale Americii. Proprietatea a costat 240 de milioane de dolari.
27.03.2022 | 13:30
Vrea sa cumpere Chelsea si are cea mai scumpa casa din din SUA Cum arata apartamentul de lux de 240 de milioane de dolari
ADVERTISEMENT

Chelsea își caută un nou proprietar de când actualul patron, Roman Abramovich, a decis să vândă clubul. Printre cei care sunt interesaţi se numără şi omul de afaceri Ken Griffin.

Potenţialul viitor patron al lui Chelsea a cumpărat cea mai scumpă casă din SUA

Miliardarul Ken Griffin are un imperiu de proprietăți. El a achiziționat în 2019 cea mai scumpă casă din Statele Unite ale Americii, în valoare de aproximativ 240 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Proprietatea este un penthouse din „220 Central Park”, un zgârie-nori care se bucură de vederi uimitoare deasupra orașului New York. Printre acestea se află faimosul Central Park.

Ken a cumpărat această casă pe când blocul-turn se afla în construcție. După trei ani de zile, Griffin s-a putut bucura de panorama orașului de la 290 de metri înălțime.

ADVERTISEMENT

220 Central Park este a 21-a clădire cea mai înaltă din New York. Printre zgârie-norii care măsoară o înălțime mai mare se numără Empire State Building și One World Trade Centre.

Turnul de 70 de etaje a fost conceput să aibă sală de fitness, centru spa și chiar și o piscină în aer liber, dar probabil cea mai atractivă facilitate pentru locuitori este posibilitatea de a admira peisajele de la câteva sute de metri înălțime.

ADVERTISEMENT

Cine este Ken Griffin, ofertantul lui Chelsea

Kenneth Cordele Griffin este un om de afaceri din America, cu o avere netă de 28 de miliarde de dolari. El este fondatorul Citadel LLC, un fond speculativ cu active gestionate de peste 35 de miliarde de dolari.

Magnatul american, care deține un imperiu imobiliar de 540 de milioane de dolari, a lansat o ofertă comună cu echipa de baseball Chicago Cubs pentru cumpărarea lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

Potrivit Daily Star, dacă oferta lui Griffin de a prelua clubul din vestul Londrei este acceptată de Roman Abramovich, americanul poate deveni al treilea cel mai bogat om din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT