Premier League

Kenny Dalglish, atacantul de legendă al lui Liverpool, pozitiv la testul pentru COVID 19! Se află în spital, sub supraveghere medicală

11.04.2020 | 10:54
Kenny Dalglish atacantul de legenda al lui Liverpool pozitiv la testul pentru COVID 19 Se afla in spital sub supraveghere medicala
ADVERTISEMENT

Veste proastă pentru fanii lui Liverpool, în special pentru cei din generația mai veche, care au apucat să îl vadă pe teren pe unul dintre numele legendare din atacul cormoranilor, Kenny Dalglish.

A mers la spital pentru o infecție și era asimptomatic, dar infectat cu coronavirus

Ajuns acum la vârsta de 69 de ani Dalglish a mers la spital pentru o infecție, însă medicii i-au efectuat cu acest prilej și testul pentru COVID 19 și fosta glorie din orașul Beatleșilor a fost găsit pozitiv.

ADVERTISEMENT

Dalglish era asimptomatic, nu avea nici una dintre manifestările care duc spre ideea căo persoană a putea fi infectată cu coronavirus. Imediat ce au descoperit acest lucru medicii au decis menținerea sa în spital pentru câteva zile, urmând ca starea lui să fie monitorizată cu atenție, pentru a nu apărea surprize neplăcute.

Are titlul de Sir

Sir Kenneth Mathleson Dalglish este un fost fotbalist scoțian, care în întreaga carieră a jucat doar la două echipe: la Celtic Glasgow, unde a și început fotbalul, între 1969 și 1977 și la Liverpool, între anii 1977-1990.

ADVERTISEMENT

Pentru cormorani a îmbrăcat tricoul alb-roșu de 355 de ori și a reușit să înscrie 118 goluri. De 102 ori a jucat și în naționala Scoției, pentru care a înscris de 30 de ori.

Marcat de tragedia de pe Hillsborough

A profesat și ca antrenor și a început cum puțini se încumetă la o astfel de misiune. Între 1985-90 a fost antrenor-jucător pe Anfield Road. Momentul care l-a marcat teribil a fost tragedia din Cupa Angliei de pe stadionul Hilldborough din Sheffield, când la meciul Liverpool – Nottingham Forest au murit 94 de oameni striviți la porțile de ieșire.

ADVERTISEMENT

Atunci Dalglish a dovedit o forță incredibilă și a intrat definitiv în inimile fanilor lui Liverpool, mergând și la câte patru-cinci înmormântări pe zi, pentru a dovedi că este alături de familiile îndoliate.

A fost locul 2 la Balonul de Aur în 1983

A mai pregătit pe Blackburn Rovers, 1991-95 și Newcastle un sezon, a fost câteva luni interimar la Celtic în 2000 și un an, 2011-2012 a revenit pe banca lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

În cariera sa Kenny Dalglish a strâns 13 trofee cu Celtic Glasgow și 19 cu Liverpool, dintre care trei Cupe ale Campionilor Europeni și în 1983 a terminat pe locul 2 în ancheta pentru trofeul Balonul de Aur, după Michel Platini, dar la distanță abisală, 26 puncte față de 110 ale francezului lui Juventus.

ADVERTISEMENT