Sport

FCSB îi dă fiori lui Kent Nielsen, antrenorul lui Silkerborg: „Este un club foarte, foarte mare!”

Kent Nielsen, antrenorul lui Silkeborg, a vorbit în termeni foarte frumoși despre FCSB, înaintea jocului de joi, din Conference League, dar susține că deține cheia succesului.
05.10.2022 | 18:17
FCSB ii da fiori lui Kent Nielsen antrenorul lui Silkerborg Este un club foarte foarte mare
Antrenorul lui Silkeborg, Kent Nielsen, a vorbit în termeni foarte frumoși despre fotbaliștii români și FCSB, și se așteaptă la un meci spectaculos.
ADVERTISEMENT

La ora la care FCSB ateriza în Danemarca, pentru meciul de joi, cu Silkeborg, din grupele Conference League, clubul gazdă organiza conferința de presă oficială. Kent Nielsen, antrenorul scandinavilor, și vedeta echipei, atacantul Helenius, au vorbit în termeni frumoși despre vicecampioana României. Însă, ambii au spus că deși îi așteaptă un joc greu, pe care-l anticipează spectaculos, știu cum pot să învingă.

”Avem respect mare pentru FCSB. Cred că va fi un meci spectaculos”, este opinia antrenorului lui Silkeborg, Kent Nielsen

Forța grupului și continuitatea pe banca tehnică sunt atuurile danezilor. O confirmă, ați aflat deja din FANATIK, și Mario Nicolae, actualmente director sportiv la Vejle BK.

ADVERTISEMENT

Și, într-adevăr, Kent Nielsen, antrenorul gazdelor, are patru ani pe banca echipei. Cum rezistă? O spune chiar el: ”Scandinavii sunt altfel, mai răbdători, cu toate că s-au schimbat multe în ultimele decenii.

Dar sunt aici și datorită grupului pe care l-am creat împreună. Am aceeași energie de la început”.

ADVERTISEMENT

”Românii au jucători ce aduc ceva extra”

Despre români, vorbește în termeni elogioși. Și nu este de mirare. Înainte să fie campion european în 1992 cu naționala Danemarcei, a fost în teren în dubla din 1989.

Pe-atunci jucător la Aston Villa, a și marcat în tur, la 3-0, chiar primul gol. Dar a trăit și acel 1-3 pe ”Ghencea”, după ce danezii conduceau cu 1-0. Rezultat în urma căruia ”tricolorii” au mers la Mondialul din Italia. Primul după două decenii.

ADVERTISEMENT

”Nu am amintiri frumoase cu românii, în istorie. Mă refer la acel meci din 1989. Românii au avut mereu jucători tehnici, m-am confruntat cu ei. De asemenea, am jucat contra lui Hagi!

Românii au jucători ce aduc ceva extra. De aceea știu că românii au energie și rezistă la presiune maximă, le-am spus și jucătorilor. Chiar dacă toată lumea susține că FCSB vine cu echipa a doua”, spune Nielsen.

ADVERTISEMENT

Kent Nielsen: ”Silkeborg este un club foarte, foarte mic. FCSB este un club foarte, foarte mare”

Și, tot din experiență, vorbește la fel de frumos și despre FCSB. A întâlnit trupa lui Gigi Becali, pe când încă era Steaua, în 1994, în Europa League, ca antrenor al lui Aalborg.

A fost 6-0 în meciul de la București. După 0-0 la pauză. Și 1-0 pentru Aalborg, în Danemarca, însă după un meci dominat copios de bucureșteni.

”Silkeborg este un club foarte, foarte mic. FCSB este un club foarte, foarte mare. Nici nu comparăm bugetele! Diferența este uriașă!

Totul este nou pentru noi, suntem în premieră, după 21 de ani, în cupele europene. Jucătorii nu au mai experimentat așa ceva.

Grupa este una complicată, tare, însă vom găsi o cale să jucăm bine, să punem la lucru ambiția noastră”, a spus Nielsen.

În timp ce despre meci, crede că o să fie un duel strâns, și un meci spectaculos.

”Avem respect mare pentru FCSB. Am arătat în primele două meciuri că suntem o echipă mică, dar ne putem lupta cu fiecare dintre adversari, mai bine cotați decât noi.

Ne trebuie și noroc, ne uităm cu încredere spre acest meci cu românii. Știm că suntem bine în liga internă, dar în Europa e altceva. Cred că va fi un meci spectaculos.

Am văzut că adversarii au anunțat că nu vin cu 7 jucători, dar au alți fotbaliști de valoare în lot. Am văzut și în meciul cu norvegienii (n.r. – Viking), și cu Anderlecht că schimbă frecvent primul 11.

Este dificil să speculăm, credem că va fi un duel strâns, știm că FCSB joacă la nivel de top. Noi vrem să ne ridicăm la același statut ca să ne apropiem victoria. Nu contează cine joacă, cine nu joacă”, anticipează Nielsen.

Căpitanul Nicklas Helenius e optimist: ”Știm cum să câștigăm meciul, trebuie să jucăm stilul nostru”

Și căpitanul lui Silkeborg, Nicklas Helenius, a vorbit frumos despre echipa lui Dică. ”FCSB joacă fotbal, nu e pe stilul cu mingi lungi.

Au un atacant foarte înalt, numărul 96 (n.r. – Compagno, dar nu a făcut deplasarea), este bun la minge, are multe ocazii, înscrie. Trebuie să fim foarte atenți, să jucăm rapid, să nu dăm spații.

Compagno nu joacă? Nu este niciun avantaj. Vor intra alții care vor dori să impresioneze, să câștige. Poate că cei ce vor evolua contra noastră vor avea și mai multă energie, mai multă forță.

Nu credem că FCSB este mai slabă, absolut deloc”, a spus acesta.

În opinia sa, faptul că meciul se dispută pe un teren artificial, nu este un avantaj. ”Vor avea și românii antrenament pe această suprafață artificială. Apropo, cu Viking Stavanger au evoluat tot pe un teren artificial, au câștigat și s-au calificat în grupa de Conference League.

Știu că est-europenii au fotbaliști foarte tehnici, care se adaptează oriunde. Nu este o diferență foarte mare pentru FCSB, oricum, mingea se joacă repede.

Fotbalul este mai rapid, corect, dar FCSB e o echipă bună, cu mare energie, cred că poate juca pe orice gazon”, este opinia căpitanului lui Silkeborg.

În ceea ce privește confruntarea, spune că nu crede că echipa sa este favorită. Dar afirmă că știe cum ar putea danezii să se impună contra lui FCSB.

”Nu pot vorbi că suntem favoriți. Cum să spun asta? Suntem o echipă mai mică.  Oricine poate să învingă. West Ham este marea favorită a grupei, apoi Anderlecht.

Cred că noi și FCSB luptăm pentru 4 sau 6 puncte în această dublă ce se întinde pe o săptămână. Sunt entuziast să jucăm astfel de meciuri, sper să câștigăm pentru fani.

Știm că suntem o echipă mică, avem un mare respect pentru adversari, dar totul se oprește la intrarea pe teren. Știm cum să câștigăm meciul, trebuie să jucăm stilul nostru”, a precizat Helenius.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,75 este cota pentru ”ambele marchează și peste 3,5 goluri” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT