Premier League

Kepa Arrizabalaga a semnat cu Chelsea. “Este o decizie importantă pentru cariera mea”

09.08.2018 | 08:51

Kepa Arrizabalaga a semnat cu Chelsea. Portarul spaniol a ajuns la Londra, a negociat cu englezii și a bătut în cele din urmă palma, urmând să joace pe Stamford Bridge în următorii 7 ani. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului. Cu peste 100 de meciuri jucate până la vârsta de 23 de ani, Kepa a acumulat experiență la cel mai înalt nivel, adunând peste 50 de prezențe în La Liga. Goalkeeperul a făcut parte din lotul Spaniei la Campionatul Mondial 2018.

“Este o decizie foarte importantă pentru mine, atât pentru cariera mea, cât și pentru viața mea personală. Foarte multe lucruri m-au atras la acest club, toate trofeele câștigate, jucătorii de aici, orașul, campionatul din Anglia. Sunt mai multe lucruri la un loc, sunt foarte fericit că Chelsea mi-a acordat încredere și a decis să mă transfere”, a  declarat jucătorul după ce a semnat contractul.

“Kepa este un jucător talentat, pe care l-am urmărit de foarte mult timp. Suntem foarte încântați că l-am putut transfera. A demonstrat deja că are foarte multe calități, are evoluții bune și va fi parte a succesului la Chelsea. Faptul că a semnat pe o perioadă mare de timp reflectă încrederea pe care i-o acordăm. Suntem foarte optimiști în ceea ce privește sezonul care e gata să înceapă”, a declarat Marina Granovskaia, directorul lui Chelsea.

Kepa Arrizabalaga a semnat cu Chelsea

Născut în Ondarroa, un orășel din Țara Bascilor, Kepa a mers la academia lui Athletic la vârsta de 9 ani și, după ce a acumulat experiență la echipa afiliată în Liga a 4-a, Basconia, a început să figureze des la echipa a doua a lui Bilbao, fiind selecționat și la naționala de tineret a Spaniei, după mai multe evoluții de calitate. Kepa a fost împrumutat la SD Ponferradina, echipă din Liga secundă spaniolă, în ianuarie 2015. A debutat împotriva lui Racing Santander, a devenit ulterior titular și nu a primit gol în 7 partide, echipa sa ratând play-off-ul pentru promovare la doar un punct distanță. A fost apoi împrumutat la o altă divizionară secundă, Real Valladolid, apoi s-a întors la Bilbao pentru sezonul 2016-2017.

Chelsea s-a despărțit de Courtois

Cu postul de portar asigurat, londonezii l-au vândut pe Thibaut Courtois la Real Madrid. Deși cele două cluburi nu au dat publicității suma de transfer pentru Thibaut Courtois, presa internațională a vehiculat că ”galacticii” vor plăti între 35 și 40 de milioane de euro. Internaționalul belgian, care a mai jucat în Primera Division la rivala lui Real Madrid, Atletico, va semna un contract pe șase sezoane și va fi prezentat oficial joi, la ora 14:00. Belgianul a fost dorit cu insistenţă de către oficialii clubului din capitala Spaniei, iar în ultimele săptămâni s-a speculat tot mai mult pe seama unui posibil transfer. Thibaut Courtois, în vârstă de 26 de ani, a surprins pe toată lumea după ce nu s-a prezentat la antrenamentele celor de la Chelsea, formaţie cu care mai avea un contract până în 2019 și astfel a forțat transferul la Real Madrid. Toată afacerea s-a realizat abia după ce gruparea patronată de miliardarul rus Roman Abramovici și-a securizat postul pentru sezonul viitor. Londonezii au plătit clauza de reziliere în valoare de 79 de milioane de euro a portarului Kepa Arrizabalaga de la Athletic Bilbao.