Simona Halep

Continuă surprizele! Stephens este eliminată în optimi la Australian Open! Halep mai are doar 4 rivale pentru locul 1 WTA

20.01.2019 | 17:08
Continua surprizele Stephens este eliminata in optimi la Australian Open Halep mai are doar 4 rivale pentru locul 1 WTA

UPDATE, ora 17:05 / Continuă surprizele la Melbourne. După ce Kerber și Federer au părăsit competiția, Sloane Stephens este și ea învinsă în optimile de finală. Americanca era cea mai periculoasă rivală a Simonei Halep în lupta pentru locul 1, conform punctelor din clasamentul live. Stephens a fost învinsă de Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-6 (3), 3-6, 3-6.

În aceste condiții, Sloane Stephens va avea 5307 puncte la actualizarea din 28 ianuarie, după Melbourne. Va fi, cu siguranță, sub Simona Halep. Românca va termina turneul cu minimum 5582 de puncte. Rămân, astfel, doar patru jucătoare care ar putea să o detroneze pe Halep. Este vorba despre Kvitova, Osaka, Svitolina și Pliskova. Primele două trebuie să prindă minimum semifinale, iar celelalte trebuie să fie în finală.


Angelique Kerber este eliminată de la Australian Open după o înfrângere foarte drastică, scor 0-6, 2-6, în fața americancei Danielle Rose Collins, locul 35 WTA, în mai puțin de o oră de joc. Pe locul 2 înainte de startul primului turneu de Grand Slam al anului, Kerber pierde orice șansă de a trece peste Simona Halep în clasamentul WTA la actualizarea din 28 ianuarie, după finala de la Melbourne. Vezi meciul LIVE punct cu punct şi toate rezultatele zilei de la Australian Open accesând aplicaţia de mai jos!

În aceste condiții, rămân doar cinci jucătoare în cursa pentru detronarea Simonei Halep. Au fost opt inițial, dar Bertens, Wozniacki și Kerber au părăsit, în această ordine, competiția. Petra Kvitova, Sloane Stephens, Naomi Osaka, Elina Svitolina și Karolina Pliskova păstrează șanse la prima poziție în ierarhia WTA. Dintre acestea, Kvitova este cel mai bine plasată, fiind deja calificată în sferturile de finală, după victoria la Amanda Anisimova.

Angelique Kerber este eliminată de la Australian Open. Kvitova, Stephens, Osaka, Svitolina și Pliskova mai pot trece peste Halep

Practic, Simona Halep are nevoie să câștige turneul pentru a nu depinde de celelalte jucătoare în lupta pentru menținerea în postura de lider. Dacă Simona pierde finala, ar trebui ca învingătoarea să nu fie una dintre Kvitova, Stephens, sau Osaka. O eventuală eliminare în semifinale ar însemna că Simona Halep ar avea nevoie ca niciuna dintre Stephens, Osaka şi Kvitova să nu fie în finală şi ca învingătoarea din ultimul act să nu fie Svitolina sau Pliskova.

Pentru cazul în care Halep iese din sferturi, românca ar rămâne pe primul loc dacă Stephens și Osaka nu ajung în semifinale, Kvitova și Svitolina să nu joace finala, iar Svitolina să nu câștige turneul. În fine, dacă Simona va fi învinsă de Serena Williams, ar rămâne pe primul loc doar în următoarele condiții. Stephens, Osaka și Kvitova să nu meargă în semifinale, iar Svitolina și Pliskova să nu joace finala.

Angelique Kerber, semifinalistă în 2018 la Melbourne, va rămâne cu doar 4965 de puncte la actualizarea din 28 ianuarie. Astfel, jucătoarea din Germania va pierde minimum trei poziții în clasamentul WTA. Va fi depășită sigur de Kvitova, Stephens și Osaka. Kerber ar putea fi depășită și de Pliskova și Svitolina, dacă acestea ajung în semifinale, dar chiar și de Sevastova sau Serena Williams, dacă una dintre acestea va câștiga turneul.