Kerber, epuizată după duelul cu Halep! ”Am oferit un spectacol bun”

Vicentiu Dinescu   
în Stiri sportive
25/01/2018, 12:50
Kerber, epuizată după duelul cu Halep! ”Am oferit un spectacol bun”

La conferinţa de presă de după întâlnirea din semifinale care a durat două ore şi 22 de minute, nemţoaica a declarat că este epuizată din cauza efortului, dar crede că ambele jucătoare au oferit un spectacol de calitate şi a lăudat-o pe Halep.

”Am simţit oboseala în picioare încă din primul set, dar la final am încercat să dau tot ce am mai bun, tot ce mai rămăsese de dat. Am luptat până la ultimul punct şi am revenit după primul set şi când am fost condusă cu 5-3, ceva de genul, dar important este că am rămas acolo şi am luptat. Sunt şi zile în care nu te simţi bine, dar inima mea a fost pe teren, iar acest lucru este foarte important”, a spus Kerber, conform gsp.ro.

Kerber: ”Până la urmă a fost vorba despre o luptă”

”Am avut două şanse de meci, dar Simona a jucat bine, aşa că nu am putut face nimic. Până la urmă a fost vorba la final despre o luptă, despre unul sau două puncte câştigate. Am încercat să câştig fiecare punct, dar atunci când am avut oportunităţi, ea le-a jucat foarte bine. A returnat, a lovit decisiv şi a profitat de şansele pe care le-a avut”, a afirmat nemţoaica.

Angelique Kerber crede că nu ar fi trebuit să joace la Sydney înainte de Australian Open: ”M-am simţit puţin obosită încă de dimineaţă, dar totul părea OK. Desigur nu am fost sută la sută din punct de vedere fizic, am jucat multe meciuri înainte de această semifinală. Acum mă gândesc că poate ar fi fost bine să nu joc la Sydney, dar de acolo am adunat multă încredere aşa că nu am de unde să ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu evoluam acolo, poate nu ajungeam până în semifinale. Normal sunt un pic supărată, dar merg acasă cu sentimente bune”.

”E greu de comparat situaţia în care ai minge de meci cu cea în care trebuie să salvezi una. Dar în amândouă partida nu e terminată, se încheie atunci când ai câştigat ultimul punct. Nu contează, mereu încerc să fiu agresivă, dar la punctele mele de meci ea a fost jucătoarea mai agresivă. Mereu încerci să preiei controlul în astfel de situaţii”, a menţionat nemţoaica.

Kerber consideră că are un stil asemănător cu cel al lui Halep

”Am avut de-a lungul timpului multe bătălii cu Simona. Am jucat multe meciuri. Ştiam la ce să mă aştept şi că va fi un meci greu. Ea joacă bine! Am fost aproape să câştig meciul, dar cred că amândouă am oferit un spectacol bun”, a precizat Kerber.

Jucătoarea germană consideră că are un stil asemănător cu cel al lui Halep: ”Ea a început bine meciul, în primele game-uri nu am jucat la cel mai înalt nivel, dar Simona a fost foarte agresivă, a evoluat foarte bine. A lovit de multe ori câştigător. Ştiam că pot reveni, că nu e nimic pierdut, nu m-am gândit prea mult la câte minute au trecut sau cât e scorul. Am încercat să o iau punct cu punct şi să rămân în meci. Ştiu că şi ea încearcă să devină mai agresivă, avem stiluri de joc asemănătoare, amândouă vrem să devenim mai agresive. Lucru care i-a reuşit în meciul cu mine”.

”E mereu important ca în turneele de Mare Şlem să ai şi un pic de noroc, mai ales că sunt două săptămâni. Orice se poate întâmpla. Când am câştigat în 2016 şi eu am salvat minge de meci, chiar în primul tur. Trebuie să lupţi până la ultimul punct. Aşa este tenisul. La un turneu de Mare Şlem joci multe meciuri, cu provocări diverse. Aici la Melbourne condiţiile meteo sunt diferite de la zi la zi şi trebuie să te adaptezi şi la acest lucru. Vom vedea cine va reuşi să câştige trofeul”, a spus Angelique Kerber la conferinţa de presă.

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un Grand Slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21.

Finala turneului Australian Open, dintre Simona Halep şi daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va avea loc, sâmbătă, de la ora 10.30, pe Rod Laver Arena din Melbourne Park.

Închide ×