Fotbal intern

“Kevin” Alibec a rămas singur acasă! Budescu “s-a pierdut” la Cluj, a luat “roşu” şi a intrat în vacanţă!

16.12.2019 | 22:02
Kevin Alibec a ramas singur acasa Budescu sa pierdut la Cluj a luat rosu si a intrat in vacanta
ADVERTISEMENT

Astra s-a rătăcit la Cluj fără puştiul răsfăţat “Kevin” Alibec, exact cum s-a rătăcit Macaulay Culkin pe străzile din New York în filmul “Singur acasă”. Giurgiuvenii au pierdut primul loc la capătul unui meci în care au fost subordonaţi de Dan Petrescu,scor 0-2. Constantin Budescu nu a avut chef de fotbal în acest meci şi şi-a făcut rost de o săptămână de vacanţă în plus după ce a fost eliminat în finalul confruntării. 

“Kevin” Alibec a rămas singur acasă! CFR Cluj a dominat autoritar prima repriză

Meciul a început cu dominarea autoritară a lui CFR Cluj. Chiar dacă echipa lui Dan Petrescu nu a avut ocazii uriaşe în startul meciului, ardelenii au dominat teritorial şi din punctul de vedere al posesiei confruntarea. Fără Denis Alibec, suspendat, realizările în atac ale Astrei au putut fi numărate pe degetele de la o mână. Şi prin realizări ne referim la şuturi spre poartă.

ADVERTISEMENT

Dominarea CFR-ului s-a văzut şi pe tabela de marcaj odată cu golul marcat în minutul 23 de Andrei Burcă, cel care a prins gustul golului după ce a marcat şi cu Celtic. Mingea a fost controlată de trei jucători ai CFR-ului în careul astralilor înainte să intre în poartă din gheata lui Burcă, ceea ce spune multe şi despre apărarea echipei lui Andone.

Astra a fost mai prezentă în atac după gol, însă poarta lui Arlauskis a fost pusă în pericol doar de şutul din lovitură liberă al lui Budescu, respins de portarul lituanian. “Magicianul” Astrei a mai avut o lovitură liberă pe care a trimis-o departe în tribună.

ADVERTISEMENT

Giurgiuvenii n-au avut nicio ocazie clară de gol fără Alibec! Costache, ratarea campionatului

În debutul părţii secunde Astra a părut mai vie în atac şi chiar au fost câteva minute de dominare. Însă, Budescu nu avea cui să verticalizeze în atac şi fără “geamănul” Alibec nici “magicianul” nu a putut să se remarce.

Chiar şi aşa, “Budi” a fost cel mai activ om al Astrei în ofensivă, însă şuturile sale nu au fost cadrate, semn că a fost mai uşor să înscrie de pe tunelul stadionului din Giurgiu, decât de la 25 de metri perpendicular pe poartă pe stadionul din Gruia.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu se aştepta ca absenţa lui Denis Alibec să se simtă atât de mult pentru că Astra nu a reuşit să îşi creeze ocazii în acest meci. În tot acest timp, CFR Cluj rata cu seninătate, Costache semnând în minutul 64 una dintre cele mai mari şanse irosite din campionat.

Budescu, eliminat după ce a luat două “galbene” în două minute! “Magicianul” şi-a făcut rost de o săptămână în plus de vacanţă

Budescu încerca să îşi lanseze coechipierii cu pase lungi, însă Burcă şi Vinicius au fost atenţi şi au controlat “spaţiul aerian” din jumătatea clujeană. Rondon a irosit o nouă şansă uriaşă pentru CFR Cluj, spre disperarea lui Dan Petrescu, căruia nu îi venea să creadă cu câtă seninătate ratează ai lui.

ADVERTISEMENT

Una dintre rarele ocazii ale Astrei a venit la şutul lui Simion, din minutul 71, prima minge care l-a întins pe Arlauskis. Apoi, Budescu a încercat să dea gol cu exteriorul din corner, dar a balonul a ajuns în plasa laterală. Însă, în scurt timp, lucrurile s-au înrăutăţit pentru mijlocaşul Astrei.

Constantin Budescu a încasat un cartonaş galben în minutul 80 după ce s-a luat la ceartă din senin cu arbitrul. Apoi, două minute mai târziu, mijlocaşul l-a cosit pe Culio la centrul terenului şi a fost eliminat, sau, mai bine zis, şi-a făcut rost de o săptămână de vacanţă în plus, el fiind suspendat în ultima etapă.

Fără “Kevin” Alibec, Astra s-a rătăcit la Cluj!

Juan Culio şi-a făcut ieşirea din scenă într-un mod perfect. Argentinianul a marcat la ultimul său meci de la CFR Cluj, portarul Astrei, Kitanov, oferindu-i cadou reuşita.

Fără “Kevin” Alibec, puştiul răsfăţat al echipei, rămas singur acasă, coechiperii săi s-au rătăcit la Cluj şi au pierdut poziţia de lider, la finalul unui meci în care Astra nu a construit nimic şi a fost depăşită la toate capitolele. Constantin Budescu şi-a etalat în această confruntare proverbiala-i indolenţă, care l-a împiedicat să ajungă în carieră la echipe demne de talentul său uriaş.

  • 41 de puncte a adunat CFR Cluj, noul lider din Casa Pariurilor Liga 1 
  • 173 de meciuri a jucat Juan Culio în Casa Pariurilor Liga 1

 

 

ADVERTISEMENT