Sport

Kevin De Bruyne a scris istorie! Performanță uluitoare atinsă de starul lui Manchester City, după ce a marcat de patru ori contra lui Wolves

Kevin De Bruyne a fost omul meciului Wolves - Manchester City 1-5. Belgianul a marcat nu mai puțin de patru goluri și a adus-o pe echipa lui Guardiola mai aproape de titlul din Premier League.
12.05.2022 | 00:50
Kevin De Bruyne a scris istorie Performanta uluitoare atinsa de starul lui Manchester City dupa ce a marcat de patru oricontra lui Wolves
Patru goluri a marcat Kevin de Bruyne în Wolves - Manchester City 1-5. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester City a învins-o cu 5-1 pe Wolves și este pe primul loc în Premier League, cu 89 de puncte, trei peste rivala Liverpool. Succesul a fost obținut în mare parte datorită lui Kevin De Bruyne, care a înscris de patru ori.

Kevin de Bruyne, poker de senzație în Wolves – Manchester City 1-5. Al treilea cel mai rapid hattrick din istoria Premier League

Cele patru reușite ale superstarului belgian în vârstă de 30 de ani au venit în minutele 6, 16, 24 şi 60. Astfel, playmakerul liderului din Anglia a avut nevoie de doar 24 de minute pentru a reuși hatttrickul, o performanță uimitoare având în vedere că doar Sadio Mane şi Dwight York au avut nevoie de mai puţine minute pentru a marca de trei ori într-un meci.

ADVERTISEMENT

Cifre senzaționale în tricoul „cetățenilor”

Kevin de Bruyne are cifre greu de egalat la Manchester City. Internaționalul belgian a fost implicat în 201 de goluri în cele 305 meciuri jucate pentru City. De Bruyne are 85 de goluri şi 116 assist-uri.

Belgianul, cel mai bun fotbalist din Premier League în 2021

În ciuda cifrelor excelente, Kevin De Bruyne n-a mai cucerit titlul de cel mai bun fotbalist al campionatului englez în 2022, așa cum s-a întâmplat în 2021. Premiul a fost revendicat de Mohamed Salah, de la Liverpool, iar Pep Guardiola a comentat subiectul.

ADVERTISEMENT

„Îl felicit pe Salah. Nu sunt dezamăgit, pentru că nu am fost inclus în întrecere. Kevin De Bruyne nu va fi dezamagit, a câştigat deja acest premiu”, a declarat managerul catalan al „cetățenilor”.

Erling Haaland, noua vedetă a lui Guardiola

Începând cu sezonul 2022-2023, Manchester City îl va avea în echipă și pe Erling Haaland, transfer care, în același timp, ar putea îmbunătăți cifrele lui Kevin De Bruyne.

ADVERTISEMENT

„Manchester City poate confirma că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul atacantului Erling Haaland, pe 1 iulie 2022.

Transferul va fi oficializat după ce clubul va finaliza termenii cu jucătorii”, a fost anunţul făcut de Manchester City.

ADVERTISEMENT

Astfel, Manchester City a ajuns la un acord pentru plata clauzei pe care Erling Haaland o avea în contractul cu Borussia Dortmund. Iniţial, suma era cifrată la 75 de milioane de euro, însă se pare că liderul din Premier League va plăti ceva mai  60 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT