Premier League

Kevin de Bruyne a stabilit un record în Premier League. L-a depăşit pe Mesut Ozil

26.08.2019 | 16:15
Kevin de Bruyne a stabilit un record in Premier League La depasit pe Mesut Ozil

Supranumit Vrăjitorul din Oz, internaţionalul belgian Kevin de Bruyne este alături de Raheem Sterling cel mai bun jucător de la Manchester City. Este şi totodată un idol al fanilor cetăţenilor, mai ales că, spre deosebire de mulţi alţi fotbalişti, cărora le place viaţa de noapte, el duce o viaţă fără excese, un personaj atipic pentru mediul fotbalistic din Anglia.

Kevin de Bruyne a stabilit un record în Premier League

Cu Kevin de Bruyne pe teren jocul echipei lui Pep Guardiola sclipeşte în multe momente şi fluiditatea acţiunilor ofensive este incomparabil mai mare decât atunci când belgianul a fost accidentat. Acest lucru l-a recunoscut şi tehnicianul catalan, care spune că De Bruyne este creierul şi Sterling este inima lui Manchester City.

În meciul de la Bournemouth, câştigat de campioana ultimelor două sezoane din Premier League cu scorul de 3-1 Kevin de Bruyne a stabilit un record. A devenit jucătorul care a reuşit 50 de pase decisive în 123 de meciuri, mult peste urmăritorii săi. Până la ora assistului de la Bournemouth lider era germanul Mesut Ozil, de la Arsenal, care reuşise această performanţă în 141 de meciuri.

Kevin de Bruyne are 50 de pase decisive în Premier League în doar 123 de meciuri

Ryan Giggs, cele mai multe pase decisive în istoria Premier League

Pe următoarele locuri se află Eric Cantona, legenda franceză de pe Old Trafford, căruia i-au trebuit 143 de meciuri pentru cifra de 50 de assisturi, apoi olandezul lui Arsenal, Dennis Bergkamp, 146 de meciuri şi spaniolul Cesc Fabregas 165 de meciuri. În schimb Mesut Ozil continuă să deţină un alt record, cel al paselor de gol decisive consecutive, reuşind şapte meciuri la rând.

Recordul este cu atât mai remarcabil deoarece anul trecut De Bruyne a suferit o gravă accidentare care l-a ţinut pe tuşă aproape 9 luni! La 26 de ani belgianul poate spera să îi calce pe urme recordmanului absolut de pase decisive din istoria Premier League, fostul internaţional galez Ryan Giggs, din perioada de glorie a lui Manchester United, 162 de assisturi în dreptul său!