Fotbal international

Kevin De Bruyne, aproape de un record istoric în Premier League. Cel mai bun mijlocaş vrea să doboare performanţa lui Thierry Henry de 20 de pase decisive

23.09.2019 | 13:46
Kevin De Bruyne aproape de un record istoric in Premier League Cel mai bun mijlocas vrea sa doboare performanta lui Thierry Henry de 20 de pase decisive

Kevin De Bruyne, mijlocașul lui Manchester City, vrea să-i doboare recordul de assist-uri lui Thierry Henry. Fostul atacant francez a dat 20 de pase decisive pentru Arsenal în sezonul 2002-2003. Belgianul a reușit să ofere două pase decisive în ultima partidă din Premier League, contra lui Watford, 8-0. Pe lângă assist-urile date, De Bruyne a înscris și ultimul gol al partidei, în minutul 85.

Kevin De Bruyne poate să-i doboare recordul lui Thierry Henry

Kevin De Bruyne a mai fost aproape de a egala recordul de assist-uri deținut de Thierry Henry, în urmă cu 3 ani, atunci când mijlocașul belgian a terminat sezonul cu 18 pase decisive. Jamie Redknapp crede că fotbalistul lui Manchester City va reuși să doboare recordul lui Henry, fără prea mari probleme: „Atât timp cât el nu se mai accidentează, cred că poate să-i doboare recordul lui Henry. De Bruyne este mijlocașul meu preferat din Premier League. Are momente de magie de fiecare dată când atinge mingea. În singurul joc pe care nu l-a început, echipa sa a pierdut”.

„Nu ar fi nicio surpriză pentru nimeni ca el să depășească recordul lui Henry. Acum are 7 assist-uri în 6 meciuri și nu văd cum ar putea fi oprit din drumul său în acest sezon”, a mai spus fosta legendă a lui Liverpool.

  • 28 de ani a împlinit Kevin De Bruyne pe 28 iunie
  • 7 assist-uri în 6 meciuri are Kevin De Bruyne în Premier League
Kevin DE Bruyne a oferit două pase decisive în partida cu Watford. Sursă foto: hepta.ro
Kevin DE Bruyne a oferit două pase decisive în partida cu Watford. Sursă foto: hepta.ro

De Bruyne și Henry au colaborat la naționala Belgiei

Kevin De Bruyne și Thierry Henry au colaborat la naționala Belgiei, pe vremea când Henry era antrenorul secund al belgienilor. Fosta glorie a Franței a remarcat talentul lui „KDB” și l-a lăudat de fiecare dată când a avut ocazia: „Poate să joace pe dreapt, poate să joace pe stângă, în atac, dar și ca mijlocaș defensiv. De Bruyne este un fotbalist foarte inteligent. Nu aveam cum să nu remarc talentul lui”.

Thierry Henry alături de Kevin De Bruyne și de jucătorii naționalei Belgiei. Sursă foto: zimbio.com
Thierry Henry alături de Kevin De Bruyne și de jucătorii naționalei Belgiei. Sursă foto: zimbio.com

„Este rar să întâlnești un fotbalist precum Kevin. El poate să marcheze oricând, dar în același timp poate trimite o pasă decisivă precisă”, a mai spus Thierry Henry în timpul Cupei Mondiale din 2018.

  • 130.000.000 de euro este cota de piață a lui Kevin De Bruyne, conform transfermarkt.com