Sport

Cine e regele surpriză al paselor decisive la Euro 2020. Vedetele au ieșit din calcule

Euro 2020 a ajuns la momentul marii finale, iar lupta pentru cel mai bun pasator pare că s-a încheiat deși un jucător al Angliei poate răsturna calculele.
08.07.2021 | 10:00
Cine e regele surpriza al paselor decisive la Euro 2020 Vedetele au iesit din calcule
ADVERTISEMENT

Actualul turneu final a adus la rampă fotbaliști mai puțin consacrați în topul assist-urilor și asta pentru că nume consacrate precum Kevin de Bruyne sau Joshuma Kimmich au părăsit competiția în faze incipiente.

În aceste condiții, opt fotbaliști de la cele două pretendente la coroana supremă țintesc poziția de lider deținută de un jucător mai puțin cunoscut, dar care a făcut furori la turneul final.

ADVERTISEMENT

Steven Zuber e favorit să aibă cele mai multe pase decisive la Euro 2020

Principalul favorit la câștigarea titlului de cel mai bun pasator decisiv de la Euro 2020 este elvețianul Steven Zuber, care a oferit patru assist-uri pentru colegii săi, iar Unibet îi oferă o cotă de 1,10, în ciuda faptului că echipa sa a fost eliminată.

Mijlocașul de 29 de ani de la Eintracht Frankfurt a avut o seară magică în fața Turciei, în grupe, când a oferit pasa decisivă la toate cele trei reușite le naționalei lui Vladimir Petkovic și și-a continuat parcursul minunat pe Arena Națională, în victoria surprinzătoare în fața Franței, în optimi, când a dat un nou assist de vis la prima reușită a lui Haris Seferovic.

ADVERTISEMENT

Singurul fotbalist care îi amenință cu adevărat coroana de cel mai bun pasator decisiv la turneul final este englezul Luke Shaw, care a oferit trei assist-uri, unul în optimea cu Germania și două în sfertul cu Ucraina.

Deși criticat vehement de managerul Jose Mourinho pentru faptul că nu știe să centreze, fundașul stânga și-a luat revanșa cu vârf și îndesat în fazele eliminatorii și acum Unibet îl cotează la 7,00 pentru marele titlu de pasator, deși astra ar însemna să dea două assist-uri în finala cu Italia.

ADVERTISEMENT

Grealish, al doilea englez din top

În spatele celor doi mari favoriți se cască o uriașă gaură, iar al treilea favorit la acest titlu onorific este noului star al Angliei, Jack Grealish, care are în cont două assist-uri, iar Unibet oferă o cotă de 41,00 pentru ca acesta să realizeze o mare surpriză în această ierarhie.

O situație similară are și mijlocașul italian Marco Verratti, care are două assist-uri la acest turneu final și este cel mai bine cotat jucător din ”squadra azzurra” în acest clasament. Jucătorul de la PSG a primit de la Unibet o cotă de 51,00.

ADVERTISEMENT

A doua variantă a Italiei în acest top este atacantul de la Sassuolo, Domenico Berardi, pentru care Unibet pune la bătaie o cotă de 81,00. Deși a dat două pase decisive la Euro 2020, Berardi și-a pierdut locul între titularii lui Mancini, astfel șansele sale sunt destul de mici.

Streling și Insigne, la și alții

Cei mai buni marcatori ai Angliei la acest turneu final, Raheem Sterling și Harry Kane, apar și ei în acest top, deși variantele ca ei să fie cei mai buni pasatori sunt cu adevărat infime. Sterling are un assist și a primit de la Unibet o cotă de 301,00, în timp ce Kane, care nu a punctat în acest top Unibet a pregătit o cotă de 401,00.

Ultimii doi jucători care sunt cotați cu șanse de a deveni cei mai buni pasatori de la Euro 2020 sunt italienii Ciro Immobile și Lorenzo Insigne, ambii având la Unibet o cotă de 501,00. Atacantul ”squadrei azzurra” are un assit, în timp ce starul lui Napoli nu a dat nicio pasă decisivă.


  • (P) 7,00 este cota UNIBET ca englezul Luke Shaw să ofere cele mai multe pase decisive la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT