Sport

Kevin de Bruyne va rata startul Belgiei la Euro 2020! Cui i-a dezvăluit informația

Belgia este una dintre marile favorite la câștigarea Euro 2020, dar va fi nevoită să înceapă turneul final fără starul Kevin De Bruyne.
11.06.2021 | 16:03
Kevin de Bruyne va rata startul Belgiei la Euro 2020 Cui ia dezvaluit informatia
ADVERTISEMENT

Starul lui Manchester City a suferit o dublă fractură în finala Champions League și nu este încă refăcut complet pentru startul naționalei.

Cu toate acestea, selecționerul Roberto Martinez l-a inclus în lot și speră ca mijlocașul să fie apt de joc cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Belgia va începe Euro 2020 fără Kevin De Bruyne

Deși s-a sperat că Kevin De Bruyne va fi refăcut până la ora primului meci al Belgiei de la Euro 2020, acest lucru se pare cu se va putea îndeplini și omul cheie al lui Martinez va rata întâlnirea cu Rusia.

Presa belgiană a scris că jucătorul nu va face deplasarea la Sankt Petersburg pentru întâlnirea care este programată sâmbătă, 12 iunie, de la ora 22:00, în prima etapă din Grupa B.

ADVERTISEMENT

Oricum ar fi, De Bruyne va trebui să poarte o mască de protecție pe față în perioada următoare, după ce a suferit o fractură la nas şi o fractură a orbitei în urma atacului violent al fundaşului german al formaţiei Chelsea, Antonio Rudiger.

De Bruyne i s-a destăinuit regelui Philippe

Federaţia Belgiană de Fotbal nu a confirmat deocamdată aceste informaţii, conform cărora jucătorul a dat deja de înţeles că ar putea rata meciul de debut, în cursul unui întâlniri cu regele Philippe al Belgiei.

ADVERTISEMENT

Majestatea Sa l-a întrebat pe fotbalistul de la Manchester City dacă va va putea juca, iar acesta i-ar fi răspuns: ”Să sperăm că în al doilea meci, împotriva Danemarcei”, lăsând astfel să se înțeleagă că va lipsi la întâlnirea cu Rusia.

Kevin De Bruyne este considerat un jucător esenţial pentru naţionala Belgiei, liderul clasamentului mondial FIFA, care încearcă să obţină un trofeu major, după ce s-a clasat pe locul al treilea la Cupa Mondială 2018 din Rusia.

ADVERTISEMENT

Belgia, favorita lui Mourinho

Belgia este văzută cu a treia șansă la câștigarea Euro 2020, după Franța și Anglia. ”Dracii roșii” sunt cu siguranță una dintre cele mai talentate echipe din lume, pe lângă De Bruyne lăudându-se cu valori incontestabile precum Eden Hazard sau Romelu Lukaku.

Belgienii au terminat cu victorii pe linie grupa din preliminarii, au marcat nu mai puțin de 40 de goluri, iar pe rușii i-au învins de două ori fără drept de apel, 3-1 și 4-1, ceea ce arată potențialul acestei echipe și faptul că pot trece chiar și peste absența lui De Bruyne.

Capacitatea acestei echipe a Belgiei a fost remarcată și de Jose Mourinho, acesta considerând că a venit momentul pentru o mare performanță și a precizat că atunci când spune asta nu se gândește la o semifinală: ”E acum sau niciodată pentru Belgia, mai ales că mulţi jucători au ajuns la vârsta potrivită”.

ADVERTISEMENT
Tags: